Fas sınırından İspanya'ya göçmen akını başladı

TAKİP ET

İspanya'ya Fas sınırından göçmen akını devam ediyor. İspanya'nın Kuzey Afrika toprağında Melilla kentine 400'den fazla göçmenin geçiş yapmaya çalıştığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

İspanya'nın Kuzey Afrika'da bulunan toprağı Melilla'ya göçmen akını devam ediyor. Kente Fas sınırından 400'den fazla düzensiz göçmenin giriş yapmaya çalıştığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan yerel hükümet Birgül göçmen grubunun Sabah saatlerinde tel örgülere akıl ettiğini belirterek en az 130 göçmenin sınırı açmayı başardığını söyledi.

Kontrol noktasının giriş kapısı kırıldı

Yerel hükümet açıklamasının devamında göçmenlerin far sınırında bulunan ve Çin Mahallesi olarak bilinen bölgedeki kontrol noktasının giriş kapısını kırdığını belirtirken dikenli tel örgülerden atlayarak kente giriş yapmayı başardığını söyledi. Düzensiz göçmen okulunun adeta organize edilmiş bir olay olduğunu belirten yetkililer, birçoğunun Fas sınır görevlilerinin geçişi önlemeye yönelik 2 saat süren çabalarına rağmen itfaiye topraklarına adım atmayı başardığını bildirdi.

Yasadışı geçiş için çok kullanılıyor

Afrikalı göçmenler, yasa dışı yollarla Avrupa'ya geçmek için özellikle Melilla ve Ceuta'yı çok kullanıyor.

İspanya’nın Kuzey Afrika'da bulunan diğer bir toprağı olan Ceuta’ya da 17 Mayıs gecesinde göçmen akını yaşanmış ve 5000 farklı göçmenin yasadışı yollarla kente girdiği açıklanmıştı. İspanya İçişleri Bakanı daha sonra yaptığı açıklamada kentte giren göçmenlerden 6500 kişinin geri gönderildiğini duyurmuştu. Düzensiz göçmen akını konusunda Fas yetkililerini suçlayan İspanyol yetkililer, Söz konusu durumun iki ülke arasında gerilime sebep olduğunu da açıklamıştı.