Faturalarınızı düşürmenin en kolay yöntemleri

TAKİP ET

Zamlanan faturaların ardından birçok insan faturalarda gördüğü fazla rakamlardan oldukça şikayetçi. Bu durumdan kurtulmak için birkaç basit yöntemi kullanmayı deneyin.

Reklam
Reklam

Faturalardaki rakamların artması ile birlikte vatandaş tasarruf etmenin yollarını araştırmaya başladı. Size söyleyeceğimiz birkaç basit yöntem sayesinde faturalarınızda gözle görülür şekilde düşüş yaşayacak! İşte uygulamanız gereken basit birkaç yöntem…

Elektrik faturaları

Elektrik kullanımından tasarruf etmek istiyorsanız, işe öncelikle kullanmadığınız elektronik aletlerin fişlerini prizden çekmek ile başlayabilirsiniz. Elektrikli su ısıtıcıları, saç kurutma makineleri gibi aletleri kullanmaktan mümkün olduğunca kaçının. Fırınınızı mümkün olduğunca az çalıştırmaya özen gösterin. Bu basit yöntemleri kullanarak faturalarınıza gözle görülür şekilde yansıyacak değişimi hemen fark edeceksiniz.

Doğal gaz faturaları

Özellikle soğuk kış aylarında doğal gaz kullananlar için faturalar vatandaşın korkulu rüyası haline geliyor. İşe öncelikle yeni ev alacaklardan başlayalım. Alacağınız ya da aradığınız kiralık evlerin iç ve dış yalıtımının olmasına dikkat edin. Eğer bulduğunuz evler tabandan ısıtmalı ise hiç düşünmeden ara kat bir ev düşünebilirsiniz. Alttan ve üstten ısıtmanız olacağı için evinizin konumuna göre tüm kışı peteklerinizi açmadan bile geçirebilirsiniz.

Ancak hali hazırda eviniz varsa ve evinizde petekleriniz mevcutsa ilk iş olarak mümkün olduğunca peteklerin önünü boşaltmaya çalışın. Petekler evin ısıtmasını hava sirkülasyonu ile ısıtır, peteklerinizin önünü kapatırsanız hem hava akımını engellemiş hem de tüm ısıyı önündeki maddenin çekmesine sebep olmuş olursunuz.

Su faturaları

Su farkında olmadan boşa kullandığımız en önemli temel bileşenlerden biridir. Dünyamız su konusunda çok büyük sorunlar yaşamaya gebe. Faturaların yanında dünyamızın sağlığı için de su kullanımını azami miktara düşünmek gerekmektedir.

Dişlerinizi fırçalarken musluğu sürekli akıtmak yerine bir bardak yardımıyla suyun boşa akmasına engel olabilirsiniz. Meyve ve sebzeleri yıkarken suyu boşa akıtmak yerine bir kabın içerisine su doldurarak yıkatabilirsiniz. Damlayan musluğunuz varsa mutlaka tamir ettirmelisiniz, hemen tamir ettiremiyorsanız altına suyu biriktirmek için mutlaka bir kap koyun, bu suyu çiçeklerinizi sularken ya da meyve ve sebzelerinizi yıkarken değerlendirebilirsiniz.

Bu birkaç yöntemi hayatınızın temel noktasına koyarak faturalarınızda gözle görülür derece önemli rakam değişikliklerini görebilirsiniz.