Faturalı hat üzerinden nasıl kredi alınır?

TAKİP ET

Kredi çekmek isteyen vatandaşların kullandığı yöntemlerden birisi de faturalı hat üstüne kredi çekmektir. Peki, faturalı hat üzerinden nasıl kredi alınır? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Kredi çekmek isteyen kişiler bankalardan olumsuz yanıt alınca faturalı hat üzerindenkredi alıp telefon alım satımı yapmak gibi yollara başvuruyorlar. Peki, faturalı hat üzerinden nasıl kredi alınıyor? Cevabı haberimizin devamında...

Faturalı hattan kredi çekmek nedir?

Kredi çekmek isteyen vatandaşlar bankalardan olumsuz yanıt aldıklarında faturalı hatta kredi gibi yöntemlere başvuruyorlar. Faturalı hatta kredi yöntemi düşünüldüğü gibi operatörün kredi vermesi değil. Kredi olarak belirtilen, operatörlerin sağlamış olduğu faturaya ek cihaz alma kampanyalarıyla tablet, cep telefonu gibi elektronik cihazların taksit ile alınmasıdır. Vodafone, Türk Telekom, Turkcell gibi hatlardan aylık fatura bedellerine ilave ödeme ile cihaz alımı sonrasında kişiler ürünü satıp nakit para ihtiyaçlarını karşılıyor. Sonrasında taksitler ile bu paranın ödemesi yapılabildiği için söz konusu yöntem kredi çekme ile aynı görünüyor. 

Faturalı hat üstünden kredi almanın koşulları nelerdir?

Faturalı hat üzerinden kredi alma yöntemleri mağazadan, internet veya telefon aracılğı ile yapılan başvurular ile yapılıyor. Kredi imkanı sunan cihaz kampanyaları genel olarak reklamlar aracılığı ile vatandaşlara duyuruluyor. Cihaz satışı sağlanıp nakit paraya çevrilen bu yöntem kredi çekilmiş gibi faturaya yansıtılıyor. Vatandaşlar kredi ihtiyaçlarına uygun maksimum tutardaki cihazı satın alıp faturasına ek olarak taksit şeklinde ödemesini yapıyor.

Operatörlerden faturaya ilave elektronik cihaz kampanyalarından yararlanmak için bazı şartları taşıyor olmak gerekiyor. Faturalı hat üstünden kredi şartları şu şekildedir:

- Faturalı hat kullanıyor olmak

- Hattın yasal olarak sahibi olmak

- Hattın en az 6 ay süreyle kullanılması

- Faturaların düzenli ödenmesi

- Daha önceki dönemlere ait ödenmemiş ya da gecikmiş faturaların bulunmaması

- Kara listede yer almamak

Faturalı hat üzerinden kredi alma yolları

Bu şartlar operatörlere göre farklılık gösterse de genellikle şartlar aynıdır. Faturalı hattı olan kişilerin mobil telefon faturaları haricinde internet ile telefon aboneliğinin olması da ek cihaz kampanyasından yararlanılması için önemlidir. Bu yöntem ile cihaz alım satımı yapılarak nakit paraya çevirmeyi isteyen kişilerin karşılaması gereken şartlar şu şekildedir:

- Üzerine cihaz alınacak hattın en az 6 aydır kullanılıyor olması

- En az 2 yıl süreli internet aboneliğine sahip olmak

- Faturalı hattın kişinin üzerine olması, faturayı en az iki yıl kullanması

- Telefon aboneliği için en az 2 yıl ev veya profesyonel iş aboneliğine sahibi olmak

Faturalı hat üzerinden kredi imkanı sunan firmalar nelerdir?

Bu firmalar, taksit ile aldığınız cihazın alım ve satımını yapan aracı firmalardır. Nakite çevirmek istediğiniz cihazın satımını kendiniz yapabildiğiniz gibi internet üzerinden firmalar aracılığı ile de satabiliyorsunuz. Söz konusu web siteleri ile iletişim kurduğunuzda faturalarınızı ödeme düzeninize uygun alabileceğiniz cihazlar belirlenerek piyasa koşullarına göre fiyat verilmektedir.

Bu işlemi kendiniz yaptığınız zaman küçük bir zarar ile sonuca ulaşabilirsiniz. Fakat, aracı bir firma vasıtası ile satışınızı yaptığınız zaman alıcı bulmanız daha kolay olsa bile firmanın hizmet bedeli gibi bazı bedellerini karşılamanız gerekecektir. 

Faturalı hat üzerinden ne kadar kredi veriliyor?

Bu sorunun yanıtı teminat veren firmalara göre değişiklik gösteriyor. Operatörler tarafından müşterilere sağlanan imkanlar ayrıca müşterinin puan ve fatura tutarına göre değişiklik göstermektedir. Müşterinin kredi notu ile müşteri puanı artış gösterdikçe yüksek modellerdeki telefonları alma ihtimali de artmış oluyor. Bu konularda bir sorunla karşılaşmayan kişiler, faturalı hatları üstüne istedikleri cihazı alıp nakit para ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. 

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi operatörler faturalı hatta ilaveten uyguladıkları cihaz kampanyalarıyla 15 bin TL'ye dek cihaz alım satımı gerçekleştirme imkanı sunuyor. En fazla 1 sene taksit seçenekleriyle alınan telefonlar satılıp nakite dönüştürülünce zaman içinde taksit ile geri ödemeleri yapılabiliyor. 

Faturalı hat kredi sorgulaması

Bu işlem için kullandığınız operatörün mobil uygulamasını, bayilerini veya çağrı merkezini kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu şekilde faturanıza ek cihazların modeli, toplam ödemesi ve taksit imkanları gibi detaylar ile ilgili gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

Faturasız hatlara kredi veriliyor mu?

Operatörler tarafından sunulan elektronik cihaz alım kampanyaları sadece faturalı hatlar için geçerlidir. Faturalı hattını minimum altı ay kullanan ve fatura ödemesini düzenli yapan kişiler kredi imkanından yararlanabiliyor.

faturalı hat üzerinden kredi çekme faturalı hat üzerinden nasıl kredi çekilir