FED Aralık toplantısı 2021 ne zaman yapılacak? Ekonomi dünyası gözlerini FED'in açıklamalarına çevirdi

TAKİP ET

Ekonomi dünyası gözlerini FED'in açıklamalarına çevirdi. Aralık ayında yapılacak olan FED toplantısının tarihi bir çok kişinin merak konusu oldu. Peki FED Aralık toplantısı 2021 ne zaman yapılacak? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

Dünyanın pek çok ülkesinin ekonomisini etkileyecek olan ABD Merkez Bankası’nın (FED) Aralık 2021 ayında ne zaman toplanacağı ve toplantı sonrasında nasıl bir faiz kararı çıkacağı merak konusu oldu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ve FED’in toplantıları Türkiye piyasalarındaki faizleri doğrudan etkileyecek. Ekonomi dünyasının merakla beklediği FED Aralık 2021 toplantısının ne zaman yapılacağı arama motorlarını en çok meşgul eden terimlerden birisi olarak öne çıkıyor. Peki FED Aralık toplantısı 2021 ne zaman yapılacak?
FED Aralık Toplantısı 2021 Ne Zaman Yapılacak?

FED’in ekonomi dünyasına doğrudan etki edecek olan Aralık 2021 toplantısının 14-15 Aralık tarihleri içerisinde yapılacağı duyuruldu. Toplantının ardından FED Başkanı Jerome Powell faiz kararı başta olmak üzere pek çok ekonomik konu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak. Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında varlık alımı azaltımı (tapering) hızının arttırılabileceğinin sinyallerini vermişti.
FED’in önceki toplantısı sonucunda çıkan kararda politika faizi sabit kalarak yüzde 0-0,25 civarında tutulmuştu. Varlık alım programında ise 15 milyar dolarlık bir azalış kararı alınmıştı.

FED FED Aralık toplantısı 2021 FED Aralık 2021 toplantısı TCMB