FED'in politika faizi bekleniyor: FED faiz kararını ne zaman açıklayacak?

TAKİP ET

Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik devam ediyor. 2021 yılının sonlarına doğru döviz kurlarında hangi değişikliklerin yaşanacağı merak ediliyor. FED'in gerçekleştireceği politika faizi toplantısı iç piyasadaki hareketlilik için bekleniyor. FED faiz kararını ne zaman açıklayacak?Bu haberimizde FED'in toplantısına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte FED'in gerçekleştireceği toplantının zamanı...

Reklam
Reklam

Döviz piyasalarında hareketlilik devam ediyor. Bu hafta gerçekleşecek olan FED toplantısı merak ediliyor. FED toplantısı ne zaman gerçekleşecek?

Gözler FED'in toplantısında

İç piyasadaki hareketliliğin devam edip etmeyeceği, FED'in bu hafta gerçekleştireceği toplantıyla beraber Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın arasında bu hafta yapılacak Aralık ayı faiz toplantısının sonucuna bağlı olacak. Piyasanın beklediği toplantı bilgileri kritik önemde olup, Fed'in Aralık ayı faiz toplantısının zamanı belirlendi. Fed yılın son toplantısını bu hafta yapacak. ABD Merkez Bankası (Fed), son toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, aylık varlık alımlarını 15 milyar dolar azaltacağını ve politika faizini beklendiği gibi %0-0.25'te sabit tutacağını duyurdu. 120 milyar dolarlık bir plan olduğu belirtildi. Fed'in yılın son toplantısı 14-15 Aralık 2021 tarihinde yapılacak.

Fed'in 14-15 Aralık tarihleri ​​arasında toplanacağı bilgisi piyasa için belirleyici olacak.

FED politika faizini değiştirmedi

FED'in politika faizi belli oldu. Politika faizi yüzde 0-025 aralığında kaldı. 15 milyar dolarlık varlım alımda azalmaya gidileceği açıklandı. Bu karar ise oy birliğiyle alındığı açıklandı.

FED faiz kararı FED toplantı FED faiz toplantısı ne zaman?