Fenerbahçe'den Cumhuriyet'in 100. yılına özel anlamlı hareket: Stadın adı değişiyor

TAKİP ET

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Cumhuriyet'in 100. yılına özel stad isminin değişmesi konusunda teklif geldi. Ali Koç teklife olumlu yanıt verdi. Stadın yeni ismi…

Reklam
Reklam

1907 Fenerbahçe Derneği'nin 30’uncu Yıl Kutlamaları bu yıl Ataşehir’de yapıldı. Yapılan organizasyonda 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun adının değişmesi konusunda bir talep yönlendirdi. Cumhuriyet’in 100. yılına özel düşünülen bu hareket stadda bulunan yüzlerce taraftar tarafından çok anlamlı bulunarak taktir gördü. Başkan Ali Koç konuya ilişkin ‘Sizler varsanız biz zaten bariz’ yanıtını verdi.

Sözlerinde şu ifadeleri kullandı:

“1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya çok önemli bir konuya parmak bastı. Öncelikle bu anlamlı düşüncesi için kendisini tebrik ederim. Birkaç yıldır ara ara Yüksek Divan Kurulu toplantılarında da bu konu önümüze geliyordu. Kongre üyelerinden de konuya ilişkin mektuplar gelmeye başladı, mevzuata göre isim stat ismi yönetim kurulunun kararı ile değiştirilebilir. Biz de bunu yapabiliriz. Tüm kongre üyelerimiz ve taraftarlarımıza buradan sesleniyorum. Bu anlamlı fikri anlamlı bir tarihte 29 Ekim 2023’te hayata geçirelim, siz varsanız biz de varız! Bu isteğin gerçekleşmesi için Saraçoğlu’nun değerli üyeleri ile görüşmelerimizi tamamlayalım.”

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu ATATÜRK Stadyumu oluyor

Ali Koç’un konuşmasının ardından Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar'da Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Salon alkışlar ile yıkıldı

Paylaşımda şu ifadeler yer alıyor:

“Başkanımız Ali Koç anlamlı fikri daha da anlamlı bir hale getirerek 29 Ekim 2023’te tüm taraftar desteğini alarak hayata geçirmek isteyince salonda bir alkış tufanı oluştu, dakikalarca alkış sesleri dinmedi.”