Fenerbahçe'nin başkanlık seçimi ne zaman yapılacak? Fenerbahçe'nin başkan adayları kimler?

TAKİP ET

İş insanı Saadettin Saran, yaptığı bir açıklamada gelecek kongrede Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını belirtmişti. Bunun üzerine sarı lacivertli takım taraftarları sonraki kongrenin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki Fenerbahçe başkanlık seçimleri ne zaman yapılacak? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de istediği sonuçları elde edemedi. Bunun üzerine başkanlık seçimleri ile alakalı konular gündeme gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde iş insanı Sadettin Saran bir sonraki kongrede başkanlığa aday olacağını belirtmişti. Peki Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman yapılacak? İşte konuya ilişkin detaylar...
Saran'dan Fenerbahçe için başkanlık açıklaması
Sadettin Saran, Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Fenerbahçe'nin başkanlığına aday olacağını belirtti. Adaylığını bir sonraki kongrede koyacağını da dile getirdi.
Fenerbahçe başkanlık seçimleri ne zaman?
FIFA başkanlık seçim sistemi kapsamında bütün spor kulüpleri erken seçime gitmediği takdirde 4 yılda bir kez başkanlık seçimi yapabilmektedir.
Fenerbahçe'nin son başkanı Ali Koç 26 Haziran 2021 tarihinde tek aday olarak seçilmişti. Bu doğrultuda Fenerbahçe'nin gelecek başkanlık seçiminde yani 2025 yılında aday olacak isimlerden biri belli oldu.
Saadettin Saran kimdir?
Sadettin Saran, 1964 senesinde Amerika'da dünyaya gelmiş ve burada makine mühendisliği alanında eğitim almıştır.
Saran, Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığında işe başlamıştır. Ardından 1990 senesinde Saran Holding'i kurmuş, dünyaca ünlü birçok markanın temsilciliğini yapmıştır.
Saran Holding'in, totalde 3500'den fazla çalışanı vardır. Bu holding içerisinde başta medya olmak üzere havacılık, yayıncılık, internet yayıncılığı, savunma ve turizm sektörlerinde toplamda 33 şirket bulunmaktadır.
Sadettin Saran, geçtiğimiz yıllarda bir dönem Almanya'nın köklü takımları arasında olan Borussia Dortmund'un hissedarı olmuştu. Ünlü iş insanı Saran, İngilizcenin yanı sıra İspanyolca ve orta düzeyde de Almanca bilmektedir.
Başkanlık seçiminde kaç kişi oy kullandı?
Fenerbahçe'nin olağan seçimli genel kurulunda toplamda 29 bin 9 kişi oy kullanabilecek. Kulübün yaptığı açıklamalar kapsamında, genel kurulda oy kullanma hakkına sahip kongre üye sayısı 28 bin 902, temsilci üye delege sayısı 107 şeklinde açıklandı. Bu doğrultuda oy kullanma hakkı olanların toplam sayısı 29 bin 900 oldu.
 

fenerbahçefenerbahçe başkanlık seçimi başkanlık