Fenerbahçe'nin yeni golcüsü geliyor! Ne Alexander Sörloth ne Artem Dzyuba…

TAKİP ET

Fenerbahçe'nin son dakika transferi… Sağ gösterip sol vuran Fenerbahçe son günlerde Alexander Sörloth ve Artem Dzyuba ile anılıyordu. Ancak sürpriz bir gelişme yaşandı; sürpriz gelişme, Lassina Traore… Donetsk formasını giyen Lassina Traore'nin Sarı Lacivert takımla anlaşmaya vardığı haberi verildi. Oysa Alexander Sörloth ve Artem Dzyuba ile Beşiktaş'da ilgileniyordu…

Reklam
Reklam

Son günlerde Sarı Lacivert takımın gündeminde Alexander Sörloth mı, yoksa Artem Dzyuba mı olacak sorusu vardı. İki futbolcu arasında seçim yapması beklenen Sarı Lacivertli takım sağ gösterip sol vurdu ve Lassina Traore bombasını patlattı! Fenerbahçe Shakhtar Donetsk takımından Lassina Traore’nin kiralanmasıyla anlaşmaya varıldı. Sarı Lacivert takımın 21 yaşında olan golcüyle el sıkıştığı öne sürülüyor.

Artem Dzyuba yerine Shakthar’lı Lassina iddiası…

Fanatik’in haberine göre, forvet transferi için birçok ismi takibe alan ve girişimlerde bulunan Sarı Lacivert takım, beklenmedik bir isme imza attırabilir. Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla birlikte ülkedeki futbol durmuştu. Ukrayna takımlarından birçok yabancı oyuncu başka takımlara kiralandı ya da satıldı.



Afrika’dan birçok kaynağa ve ülke basınında çıkan iddialara göre Fenerbahçe, böyle bir transfere imza atmak için hazırlık sürecinde. Sarı Lacivert takımın Donestsk’in Burkina Fasolu golcüsü Lassina Traore’yi kendi renklerine bağlayacağı iddia edildi. Kanarya, Shakhtar’ın 21 yaşındaki forvetini satın almak ya da kiralamak için birçok konuda anlaşmaya vardığını belirtti. Lassina Traore’nin Fenerbahçe ile el sıkıştığı, Sarı Lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi biletini garantilemesiyle birlikte transferin resmi olacağı söylendi.

Dizinden sakatlandı

Lassina Traore, 16 yaşında Ajax’ın Güney Afrika’da bulunan Ajax CT takımına transfer olmuştu. 2019’da futbolcu, üst düzey performans göstermesinin ardından Hollanda ekibinin altyapısına alınmıştı. Bu sezon başında kendisini iyice gösteren başarılı golcü, 10 milyon euroya Shakhtar’a geçti. Ukrayna macerası müthiş biçimde başlayan Traore, 14 resmi maçın 9’unda ağları sarstı. Fakat 28 Eylül’de dizinden sakatlandı ve büyük bir şanssızlık yaşadı, haziran ayında tekrar çalışmalara başlayacağı öğrenildi.