Fenerbahçe Pereira'dan vazgeçiyor! 3 adayı gündemine aldı..

TAKİP ET

Fenerbahçe Yönetimi, takımın teknik direktörü Vitor Pereira'nın durumunu masaya yatırırken, yönetimin büyük bölümün teknik hocanın gönderilmesini istediği öğrenildi. Başarısız olduğu değerlendirilen hocanın yerine 3 adayın gündeme geldiği de konuşulan konular arasında.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2 hafta önce yaptığı bir açıklamada takımın teknik direktörü Vitor Pereira'nın, Galatasaray derbisini kazansa da kazanamasa da kalacağını söylemesi üzerine teknik hocayla yaşanan sorunların sona erdiği düşünülmüştü. Derbi maçını kazanan Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi’ne veda etmesi ve hemen ardından da Göztepe ile berabere kalması yönetimde işleri değiştirdi. Takımın kötü performans sergilemesi ve liderle aradaki farkın 12 puana çıkmasını teknik direktörün kadro tercihlerine dayandıran yönetim Vitor Pereira’nın durumunu masaya yatırmaya karar verdi.



Gerçekleştirilen son yönetim toplantısı sırasında, yönetimde olan büyük çoğunluk, bir an önce teknik hocanın ger gönderilmesi konusunda görüş bildirirken, Pereira’nın geleceği ile ilgili de net bir karar verilmedi. Fenerbahçe kulisleri ise 53 yaşındaki teknik hocanın ilk yarının son 5 maçının kazanmasını bekledikleri, ilk kayıpta ise yollarını ayıracağını konuşuyorlar.

FENERBAHÇE'DE 3 ADAY GÜNDEME ALINDI!

"YÖNETİMİN İLK ADAYI FARİOLİ"



Karagümrüksporr'un teknik direktörü genç çalıştırıcısı Francesco Farioli, Fenerbahçe yönetiminin yurt içi tercihinden ilki konumunda. Başarıya aç bir çalıştırıcı gibi görünen Farioli'nin Karagümrük’e oynattığı güzel futbol elinde bulunan kadroya oranla çok başarılı bulunuyor.

İtalyan teknik hocayla ilgili iki farklı görüş sergileye yönetimde, Farioli'yi destekleyen grup, Farioli'nin çok genç olmasına rağmen kendisini kanıtladığını savunurken ona genel olarak modern teknik adam olarak bakıyor. Karşıt grup ise, Farioli'nin ilk tecrübesini Karagümrük’te yaşadığını ve Fenerbahçe’yi yönetmekte zorlanabileceği görüşünü savunurken Farioli'nin Fenerbahçe baskısını kaldıramayacağını düşünüyor.


HIRVAT TEKNİK HOCA BİLİÇ YİNE GÜNDEME GELDİ



Fenerbahçe, daha önce görüşmeler sağladığı fakat çalıştırdığı Beijing Guoan'ın izin vermemesi sonrası sonuca bağlayamadığı Hırvat teknik hoca Slaven Bilic için tekrar seferber olduğu söyleniyor. Başarılı teknik hocanın 1 Ocak tarihinden itibaren boşa çıkacağını öğrenen bazı yöneticiler, 53 yaşındaki çalıştırıcının Fenerbahçe'ye gelmesi için bu kez imkanların çok iyi kullanılması için görüş bildirdikleri söyleniyor.

İSMAİL KARTAL'DA GÜNDEME ALINDI



Sarı-Lacivertli formada uzun yıllar top koşturan İsmail Kartal, 2014-15 sezonunda ise Fenerbahçe’nin başına geçerek takımını teknik hoca olarak çalıştırmaya başlamıştı. Yönetim İsmail Kartal için iki senaryo üzerinde çalışmaya başladı ve bunlardan ilkinin en azından bu sezonun sonuna kadar Kartal'ın takımın başına getirilmesi gerektiği belirtildi. Diğer alternatif olarak ise Pereira'dan sonra geçici olarak İsmail Kartal ile bir anlaşma yapmak ve daha farklı bir teknik adam arayışına devam edilebileceği ifade edildi. Yeni teknik hoca geldikten sonra da  İsmail Kartal’ın, yeni gelecek hocaya yardımcı antrenör olarak göreve devam edebileceği düşünüldü.
 

fenerbahçe Vitor Pereira 3 yeni aday teknik direktör