Fenerbahçe şike davasında adı geçen 38 savcı ve hakime ihraç kararı!

TAKİP ET

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi tarafından alınan bir kararda Fenerbahçe şike davası ile ilgili adı geçen 38 hakim ve savcı mesleklerinden ihraç edildi.

Reklam
Reklam

Daha önceden FETÖ kapsamında meslekten ihraç edilen 38 savcı ve hakimle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi tarafından alınan bir kararda şike kumpasıyla ilgili başlatılan soruşturmada görev aldıkları belirlenen 38 isim, mesleklerinden ihraç edildi.



Davada adı geçen isimlerin 2802 sayılı 'Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 69'uncu maddesinde yer alan son fıkrası gereği meslekten çıkarılmalarına karar verilirken 38 ismin listesi ise şöyle açıklandı:

Hüseyin Kaplan, Fatih Mehmet Uslu, Aytekin Ozanlı, Cihan Kansız, Mehmet Berk,  Metin Özçelik, Menekşe Uyar,  Mehmet Erdoğan, Mehmet Hamzaçebi,  Bülent Kınay, Fikret Seçen,  Mehmet Ekinci,Seyfettin Mermerci, Nalan Can, Sedat Sami Haşıloğlu, İbrahim Balık, Birol Bilen, Eşref Aksu, Mustafa Boz, Hüsnü Çalmuk, Murat Üründü, Mehmet Karababa, Hadi Çağdır, Yakup Hakan Günay, Vedat Dalda, Zekeriya Öz, Gökmen Demircan, Nurullah Çınar, Dursun Ali Gündoğdu, Davut Bedir, Ömer Diken, Hikmet Şen, Muzaffer İren,  Savaş Çelik, Mesut Özcan, Osman Kaya,  Resul Çakır, Mehmet Uğurlu
 

fenerbahçe şike davası 38 hakim ve savcı ihraç kararı meslekten ihraç HSK