Fenerbahçe taraftarı dünya basınında! Putin tezahüratına tepki yağıyor

TAKİP ET

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme rövanş maçında yaşanan Rezalet dünya basınına bomba gibi düştü. Ukrayna takımı Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe'nin taraftarları gol sevinci sonrasında yapılan harekete Putin tezahüratları ile karşılık verdi. Savaş devam ederken yapılan bu tezahürat dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe, dün akşam Kadıköy'de Dinamo Kiev ile UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme rövanş maçında karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 2-1 mağlubiyetle ayrılan sarı-lacivertli takım aynı zamanda büyük bir skandalın da ortasında kaldı. Fenerbahçe taraftarı Kiev’li bir futbolcunun abartılı gol sevinci sonrasında statta Putin tezahüratları yaptı. Hem Türkiye'den hem de farklı ülkelerden birçok kişi Fenerbahçe taraftarının yaptığı skandal davranışa tepki verdi.

PUTİN TEZAHÜRATI YAPTILAR

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. Dinamo Kiev'in golünü atan futbolcunun abartılı gol sevinci taraftarları çileden çıkardı. Gol sevinci karşısında çılgına dönen taraftarlar, Ukrayna'ya işgal emrini veren Rusya devlet başkanı Vladimir Putin adına tezahürat yaptı.

DÜNYA BASININDA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Fenerbahçe taraftarının bu tezahüratı sadece Türkiye basınında değil dünya basınında da geniş Yankı uyandırdı. Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe dünya manşetlerinde yerini alırken birçok ülkenin gazeteleri Fenerbahçe'nin UEFA müsabakalarından derhal men edilmesi gerektiğini savundu. Twitter'da da bu olay uzun süre gündemde kalırken yabancı basın “İstanbul'da skandal” manşetleriyle haberi verdi.