Fenomenlere şok baskın! Simge Barankoğlu ve Yeşim Aydın tutuklandı..

TAKİP ET

Fenomen Simge Barankoğlu ve Yeşim Aydın'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi siber suçlar ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı. İfadeleri alınan fenomenlerden Simge Barankoğlu ve Yeşim Aydın'ın tutuklandığı bildirildi.

Reklam
Reklam

İzmir'de sosyal medya hesapları üzerinden para ödülü ile ilgili dolandırıcılık kapsamında başlatılan soruşturmada, aralarında sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu ile Yeşim Aydın'ın da olduğu 18 kişi gözaltına alındı.



İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı siber suçlarla mücadele ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden para ödülü kazanma adı altında vatandaşlardan para alarak, dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen suç şebekesine yönelik yapılan bir ihbar üzerine soruşturma başlattı.



Ekipler, sosyal medya hesapları üzerinden kurulan dolandırıcılık şebekesinin, oynanan oyundan para ödülü kazandıkları ve belli miktarda vergiyi vererek kullanıcıların söz konusu ödülü alabilecekleri yalanıyla kandırdıklarını tespit etti.



Ekipler 10 Kasım tarihinde düzenledikleri eş zamanlı operasyonda aralarında sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu ve Yeşim Aydın’ın da olduğu 18 kişiyi evlerinden aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyette verdikleri ifadeler sonrası dün akşam adliyeye sevk edildikleri bildirilirken sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu ve yine sosyal medya fenomeni Yeşim Aydın’ın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklandı. Diğer 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



SİMGE BARANKOĞLU'DAN İTİRAZ!

Tutuklanan Simge Barankoğlu'nun, polise verdiği ifadesinde, geçimini sosyal medyadan aldığı reklamlardan kazandığını ve hakkında suçlama yaratan kişileri tanımadığını belirterek suçlamaları kabul etmediğini söylediği belirtildi. Yeşim Aydın'da aynı şeyleri söylediği ifadesinde, müştekilerin hiçbiri ile iletişime geçmediğini ve onlardan para istemediğini söylediği öğrenildi.




 

simge barankoğlu yeşim aydın sosyal medya fenomen tutuklama kararı dolandırıcılık