Ferrari duyurdu! İlk elektrikli otomobilini satışa çıkaracağı tarih…

TAKİP ET

Önümüzdeki haftalarda ayrıntıların paylaşılacağı Ferrari'nin elektrikli otomobilinin ne zaman piyasaya sunulacağı açıklandı. İşte ayrıntılar…

Reklam
Reklam

Dünyadaki en lüks otomobilleri üreten şirketlerden birisi olan Ferrari, bu yıl tanıtımını yapacağı 296 GTB ve SF90 modelleriyle ilgileri üzerine çekecek gibi gözüküyor. Fakat şirket, son açıklamasıyla bu iki modele ek olarak bir bomba daha patlattı.

Şu an elektrikli otomobil sektöründe Tesla lider konumdayken diğer markalardan da hibrit modeller ve elektrikli araç modelleri geliyor. Şimdi ise Ferrari elektrikli otomobil pazarından kendi payını almak için hazırlık yaptığını açıkladı.

16 Haziran’da detaylar geliyor



Geçen günlerde İtalyan otomotiv firması Ferrari açıklamasında, AR-GE tesisinde elektrikli araç ve pillerle alakalı bir tesis oluşturacağı bilgisini paylaşmıştı. Açıklamasının ardından şirket, 16 Haziran’da yapacağı tanıtımda tamamıyla elektrikli olan otomobilini de tanıtacağını söyledi.

Geçen haftalarda Ferrari yetkilileri 2025 senesinde ilk elektrikli arabasının yollara çıkacağını açıklamıştı. Şirket içinde elektrikli otomobil çalışmalarının başlatıldığı bilgisi paylaşıldı. Önümüzdeki günlerde tanıtımıyla çok büyük ses getirmesi bekleniyor.