FIFA başkanı içki yasağına eleştirenlere sert tepki gösterdi: 3 saat içmezseniz ölmezsiniz

TAKİP ET

2022 Dünya Kupası Yarın Katar'da Start alıyor. Ancak Dünya Kupası'nın Katar'da yapılacak olması tartışmaları da beraberinde getirdi. Son olarak Katar'ın stadyumlarda içki satışının yasaklanması üzerine tartışmalar iyiden iyiye alevlendi. FIFA başkanı Infantino ise eleştirilere sert tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Katar'da Dünya Kupası sırasında stadyumlarda içki satışının yasaklanmasına yönelik karar alınması üzerine tartışmalar büyüdü. Zaten Dünya Kupası'nın Katar'da yapılacağının açıklanması sonrasında alevlenen Tartışmalara içki yasağı da eklenince tepkilerin dozu bir hayli arttı. Yaşanan Tartışmalara FIFA başkanı Infantino da dahil oldu. FIFA başkanı alkol yasağı ile ilgili eleştirilere verdiği yanıtta "Üç saat boyunca bira içmezseniz de hayatta kalabileceğinize inanıyorum" dedi.

Tartışmalar giderek büyüyor

2022 FIFA Dünya Kupası 20 Kasım 18 Aralık tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek. Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Katar’ın tavrı insan haklarına yönelik eleştirileri beraberinde getirirken Dünya Kupası'nda alkol satışının yasaklanması tartışmaların daha da büyümesine sebep oldu.

Stadyumda içki satışı yasaklandı

Katar tarafından yapılan açıklamada biletli taraftarların Dünya Kupası maçlarında Stadyum çevresinde başlama vuruşundan 3 saat önce ve son düdük tam bir saat sonraya kadar içki satın Almasına izin verileceğini duyurmuştu. Ancak maç sırasında alkol satışı yapılmayacaktı. Ancak turnuvanın başlamasına 2 gün kala katarım başvurusu FIFA tarafından kabul edildi. Yani FIFA’nın onayı ile stadyumlarda içki satışı yapılmayacak.

FIFA başkanından tepki

Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak olan Dünya Kupası öncesinde FIFA başkanı eleştirilere cevap verdi. Basın toplantısı düzenleyen FIFA başkanı içki yasağı ve turnuvanın Katar'a verilmesine yönelik sert tepkiler gösterenlere şu ifadeleri kullandı;

* Şahsen günde üç saat bira içemezseniz de hayatta kalacağınızı düşünüyorum.

* Bence biz Avrupalılar son 3000 yıldır yaptıklarımız için insanlara ahlaki dersler vermeye başlamadan önce önümüzdeki 3000 yıl için özür dilemeliyiz.