FIFA Süper Lig ekiplerinden Giresunspor'a 2 dönem transfer yasağı getirdi

TAKİP ET

FIFA tarafından Süper Lig ekiplerinden Giresunspor'a transfer yasağı getirildi. Giresunspor'dan yapılan açıklamada hafif anın gerekçe olarak testis kanseri sebebiyle takımdan ayrılan Jean Pyerre'yi gösterdiği belirtildi. Ayrıca Giresunspor'a 765 bin euro para cezası verildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

FIFA, Süper Lig ekiplerinden Giresunspor'a Jean Pyerre Casagrande Silveira Correo transferi nedeniyle Para cezası ve iki dönem transfer yasağı verdi. Yeşil-beyazlı ekip söz konusu ceza ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

2 dönem transfer yasağı getirildi

Giresunspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi;

“Kısa bir süre önce kamuoyunun bilgisine sunulan birtakım eksik ve hatalı bilgilere dayanan haberler tüm kamuoyunun malumudur. Bu hassas süreçte kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilebilmesi adına bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur. 2021-2022 futbol sezonunun 2. Transfer ve Tescil döneminde kiralık olarak anlaşmaya varmak üzere kendisi ile sözleşme imzalamadan önce gerekli sağlık kontrollerinin yapılabilmesi adına Türkiye’ye davet ettiğimiz profesyonel futbolcu Jean Pyerre Casagrande Silveira Correo’ya, Türkiye’de yapılan tetkikler sonucunda testis kanseri teşhisi konmuştur.

Bu üzücü durum sebebiyle profesyonel futbol faaliyetlerine devam edemeyecek Correo ile bu çerçevede herhangi bir sözleşme imzalanamamıştır. Buna karşın kulübümüz, tüm iyi niyeti ile Correo’ya, tedavisini Türkiye’de yapmak istemesi halinde kulübümüz tarafından gerekli desteğin sağlanacağı defalarca bildirilmiştir. Kulübümüzün sergilediği bu iyi niyetli tutuma karşın 24 Haziran 2022 tarihinde Correo tarafından FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu nezdinde kulübümüz aleyhine bir dava ikame edilmiştir. Söz konusu dosya kapsamında FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından alınan karar neticesinde kulübümüzün, futbolcuya 765 bin Euro tutarında tazminat ödemesine karar verilmiştir.”