Fikirtepe'deki patlamaya ilişkin Süleyman Soylu'dan açıklama

TAKİP ET

İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de bir apartmanda meydana gelen Ve 3 kişinin hayatını kaybettiği Patlamaya ilişkin son dakika gelişmeleri yaşanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlama ile ilgili son detayları paylaştı.

Reklam
Reklam

İstanbul Fikirtepe’de 3 kişinin hayatına mal olan Patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman soylu'dan yeni açıklamalar geldi. Olayda hayatını kaybeden M.K.'nin terör örgütü TKP-ML’den suç kaydı olduğu öne sürülmüştü. Terör örgütü şüphelisinin evde bomba yapmaya çalıştığı ve bu sırada Patlama meydana geldiği iddia edildi. Süleyman Soylu da şüpheli şahıs ile ilgili olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Süleyman Soylu açıklamasında  M.K'nin bir ayağının kesik olduğunu ve evde tabanca ile birlikte havai fişekler bulunduğunu dile getirdi. Soylu aynı zamanda şüphelinin marjinal örgütlerle bağlantısı olduğuna da dikkat çekti.

10 yaşında bir çocuk da ölmüştü

İstanbul Kadıköy Fikirtepe Mahallesi'nde Geçtiğimiz günlerde meydana gelen patlama 3 katlı binanın ikinci katında olmuştu. Alevlerin kısa sürede binaya yayılması ile birlikte yan tarafta bulunan iki binada yangından etkilenmişti. İtfaiye ekipleri yaklaşık bir saatlik süren çalışmalar sonucunda yangını kontrol altına almıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri biri 10 yaşında çocuk olmak üzere 3 kişinin cansız bedenini bulmuş patlamada bir kişi de yaralanmıştı.

Bakan Soylu'dan dikkat çeken açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da İstanbul Fikirtepe de meydana gelen patlama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı; “Olay terör olabilir, terör de olmayabilir. Maalesef 1959 doğumlu M.K. yakınlarının ve akrabalarının şizofren hastası olduklarını söyledikleri son 3 ay da evden birkaç kez çıktığı söylendiği ve bir ayağının kesik olduğu evinin çöp eve döndüğü evinde toz halinde bir yıldır bulundurduğu havai fişek malzemesi olduğu ama elinde kurusıkıdan bozma 7,65 bir tabanca olduğu 1980 öncesinde aşırı sol örgütlerle de ilişkisi olduğu ancak daha sonra herhangi bir temasının tespit edilemediği öğrenildi. İsviçre'de bir adam öldürmeden dolayı Türkiye'de hapis yattığı, elektriğe çok meraklı olan bir kişiden bahsediyoruz. Terör bağlantısı şu anda göremedik. 30'a yakın kişinin ifadesini aldık. Evde oksijen tüpü de varmış, bu da patlamış. Normal tüp de patlamış.”