Fildişi Sahili'nde salgın! Dang humması salgını ilan edildi!

TAKİP ET

Dang humması adı verilen salgın Fildişi Sahili'nde ilan edildi. Hastalık nedeniyle şimdiye kadar 1 kişi yaşamını yitirdi. Hükümet yaptığı açıklamada ülkede 12 dang humması vakası tespit edildiğini belirtti ve salgının ilan edildiğini duyurdu. Hastalığın insanlara sivrisinek aracılığıyla bulaştığı tespit edildi. Dang virüsü ya da dang ateşi olarak adlandırılan hastalığa karşı dezenfekte çalışmaları hızlıca başlatıldı.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamada 1 kişinin hayatını kaybettiği salgında gereken tüm önlemlerin alınacağı belirtildi. En son 2019 yılında Fildişi Sahili’nde ilan edilen dang humması yüzünden 2 kişi yaşamını kaybetmişti.
Dang ateşi ya da dang humması; subtropikal ve tropikal alanlarda bölgeye özgü rastlanan şiddetli, gribe benzer belirtileri olan viral bir hastalıktır. Şiddetli kemik ağrılarına sebep olduğu için, aynı zamanda kırık kemik humması olarak da bilinmektedir. Etkeni flavivirüs ailesinden olan Dang virüsüdür.
DANG humması ya da dang ateşi nedir?
İnsanlara sivrisinek aracılığıyla bulaşıyor, kuluçka döneminin ardından hafif ateşe sebebiyet verebiliyor. Bazı kişilerde ise ölüme sebep oluyor.
Bilim insanları, uzun süren yapışların ve yüksek sıcaklıkların dang hummasını taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğunu belirterek insanları uyarıyor.
Dang hummasına sebep olan sivrisinek türü, özellikle su bitkilerinde larva oluşturduğu için sanayi çevrelerinde bulunan çöp birikintilerin sürekli olarak ilaçlanması gerektiği konusunda halkı uyarıyor.