Filenin Sultanları Kanada'ya kaybetti! Dünya sıralamasında büyük darbe

TAKİP ET

A Milli kadın voleybol takımımız FIVB Milletler Ligi 3. hafta maçında Kanada ile karşı karşıya geldi. Türkiye saati ile sabaha karşı oynanan karşılaşmada Filenin Sultanları Kanada'ya kaybetti. Bu yenilgi aynı zamanda Filenin Sultanları için dünya sıralamasında da büyük darbe oldu.

Reklam
Reklam

FIVB Milletler Ligi 3. hafta mücadelesinde A Milli kadın voleybol takımımız Calgary’de Kanada ile karşı karşıya geldi. Türkiye Kanada voleybol maçı sabah 05.00’de başladı. Filenin Sultanları karşılaşmaya kötü başlayarak ilk seti kaybettim. İkinci sette toparladı ancak, Ev sahibi Kanada karşısında 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.
 

Dünya sıralamasında büyük şok

A Milli kadın voleybol takımımız turnuvanın 3 hafta mücadelesinde 5 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı. Bu sonuçlara göre 16 puan elde eden voleybol milli takımımız sıralamada 5. sırada başladı.
 

Ebrar Karakurt 23 sayı aldı

Karşılaşmada A Milli kadın voleybol takımının Yıldızı Ebrar Karakurt oldu. Ebrar 23 sayı alarak takımın en çok sayı alan ismi olurken Zehra 15, Hande 9, Meliha 5, Tuğba 3, Saliha ve Eda 2 Cansu ise 1 sayı ile oynadı. Ebrar Karakurt’un aldığı 23 sayı maçı kurtarmaya yetmedi.
 

İtalya galibiyeti ile başlamıştı

FIVB Milletler Ligi'nde Filenin Sultanları Ankara'da ilk maçına İtalya karşısında oynadı. Müsabakada Hande baladın adet Ayyıldız dolaşırken A Milli kadın voleybol takımımız İtalya'yı set vermeden 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı. İlk hafta müsabakalarında 2. maçı Çin karşısında oynayan A milli voleybol kadın takımımız Çin'in etkili oyununa karşılık vermekte zorlanmış ve karşılaşmayı 3-1 kaybetmişti.


 

Bulgaristan ve Belçika galibiyetleri geldi

Filenin Sultanları Çin mağlubiyeti sonrasında Bulgaristan ile karşılaştı ve tıklım tıklım seyirci önünde oynanan karşılaşmaya Ebrar Karakurt damgasını vurdu. Milli takım Bulgaristan karşısında set vermeden kazandı. Ankara'da oynanan 4 maçta ise Belçika ile karşı karşıya gelen milli takım bu maçı da 3-1 kazanmayı başardı.