Filyasyon raporu nedir? Filyasyon raporu nasıl alınır? E Nabız Filyasyon raporu nasıl alınır?

TAKİP ET

Covid-19 virüsüyle beraber dünya düzeninde de değişime gidilmiştir. Dünyayı etkisi altına alan virüs ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından birçok yeni uygulama da hayata geçirilmiştir. Bu uygulamalardan biriside filyasyon ve covid-19 testi pozitif çıkan kişilerin karantina süreçlerini evlerinden geçirebilmeleri için iş yerine verilmesi gereken filyasyon raporu uygulamasıdır. Peki filyasyon raporu nedir? işte tüm merak edilenler…

Reklam
Reklam

Covid- 19 salgını ile birlikte girilen süreçte yeni uygulamalarda peş peşe geldi. Salgının yayılımını azaltmak ve vatandaşa kolaylık sağlayan bu uygulamalar virüs yayılım hızını da belli oranda azalttı. Bu uygulamalardan biri olan filyasyon nedir sorusu da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Filyasyon nedir? Filyasyon raporu nedir? işte merak edilen tüm detaylar…

Filyasyon Nedir?
Filyasyon; bulaşıcı hastalıklarda hastalığın nerden kaynaklandığını bilmek için oluşturulmuş ekibe tıbbi terim ile filyasyon denilmektedir. Özet olarak kaynak arama çalışmasıdır ve hastalığın kaynağını aramak anlamına gelmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda tehlikenin devam edip etmediği, risk altında kaç kişinin olduğu ile ilgili bilgiler vermektedir. Filyasyon ekibi hastalığın kaynağını aramanın yanında hasta kişilerle temas kurmuş olan kişileri de incelemektedir.

Filyasyon Raporu Nedir?
Filyasyon Raporu; salgın hastalık nedeniyle sağlık kuruluşuna başvuran kişilerin testlerinin pozitif çıkması durumunda çalışan kişinin tekrar sağlık kuruluşuna başvurarak toplum sağlığını tehdit etmemesi açısından evinde kalması ve filyasyon ekibini beklemesi gerekmektedir. Bu süreç içerisinde çalışan kişinin 15 gün süre ile karantina da kalması gerekmektedir ve mümkün olduğunca ev halkı ile temas kurmamalı ve sosyal mesafeyi korumalıdır. Sağlık bakanlığı vatandaşların salgın sürecinde iş görmezlik yani filyasyon raporunu almasını kolaylaştırarak Sosyal Güvenlik Kurumu sistemiyle birleştirilen Filyasyon ve İzalasyon Takip Sistemini (FİTAS) hayata geçirdi. Bu sayede test sonucu pozitif olan vatandaşlar eve gelen filyasyon ekibi içerisinde yer alan hekim tarafından iş görmezlik raporunu elde edebilir.

 
Filyasyon Raporu Nasıl Alınır?
Covid- 19 virüsünün yayılımını engellemek için oluşturulan bu ekip sürecin başından beri aktif olarak çalışmaktadır. Filyasyon ekibi, artık hastalara izole süreleri boyunca dışarı çıkmasını gerektirecek olan nedenleri ortan kaldırdı. İş görmezlik raporunu filyasyon ekibi tarafından oluşturularak sisteme yüklenmektedir ve bu sayede yayılım azalmaktadır. Fitas, e nabız ve e devlet gibi uygulamalar birbirlerine bağlı uygulamalar olduğu için yazılan rapora ulaşmak isteyen hasta kendi TC. kimlik numarası ve şifresi ile girdiği platformlardan kolayca ulaşabilecektir.

E nabız platformu üzerinden filyasyon (iş görmezlik) raporuna ulaşmak isteyen kişiler; e nabız profiline giriş yaparak raporlarım kısmından kolayca ulaşabilir.

filyasyon nedir filyasyon raporu nedir filyasyon raporu nasıl alınır e nabız filyasyon raporu nasıl alınır