Fırtına balık fiyatlarını uçurdu

TAKİP ET

Türkiye'nin çeşitli noktalarında 3 gündür etkili olan ve Karadeniz Bölgesi'nde de görülen fırtına sebebiyle balıkçılar balık avına gidemediler. Bu durum tezgahlara da yansırken balık fiyatları ikiye katlandı. 1 hafta önce 15 liradan satılan hamsinin 40 liraya kadar yükseldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye genelinde hafta başında etkisini gösteren ve 3 gündür etkisini kaybetmeyen Lodos ve fırtına sebebiyle Karadenizli balıkçılar da denize açılmakta güçlük çekti. Balık avına çıkamayan balıkçıların tezgâhları boş kaldı. Balık çeşitliliğinde gerçekleşen azalma sebebiyle balık fiyatları ikiye katlandı. Balıkçılar, balık çeşitlerinin az olmasından dolayı fiyatların iki katına çıktığını, bu süreçten sonra fiyatların yüksek seyredeceğini söyledi.

FİYATLAR İKİYE KATLANDI
Ordu'nun Perşembe ilçesinde balıkçı esnafı Erdal Çamaş olumsuz havaların avlanmayı etkilediğini , fırtına sebebiyle balığa çıkamadıklarını belirtti. Geçen hafta 15 tl den satılan hamsinin fiyatının bu hafta 35-40 tlye kadar çıktığını belirtti.Hava şartları uygun olmadığı zaman fiyatların yükseldiğini söyleyen Çamaş “ hamsi ve mezgit 35 lira, istavrit 20, sarıkanat 80 lira arasında satılıyor. Şuanda fiyatlar ikiye katladı, bir hafta önceye kadar hamsi 15 liraya satılıyordu ancak şuan 35-40 lira” dedi.
"Denizlerdeki bolluk azaldı"
Tarık Arslantürk isimli balıkçı esnafı da şuanda hamsinin azaldığını ve fırtına nedeniyle avlanmanın da düştüğünü ifade ederek, “Bolluk bitti, bin kasa hamsiden 40 kasalara kadar düştü. Tabii, hava muhalefeti nedeniyle ufak ve büyük kayıklar açılamadı ve boşluk oldu. Şuan az miktarda balık geldi ama bu tezgahlardaki fiyatlara yansıdı. Şu anda hamsi 35-40 lira arasında satılıyor. Geçen hafta hamsi 15 liraydı, şuanda 20 lira fiyatı arttı. Bu saatten sonra da fiyatlarda pek bir oynama olmaz” ifadelerine yer verdi.

 

Lodos Balık fiyatları