Fitre nedir? Fitre kimlere verilir? Fitre ne kadar 2022?

TAKİP ET

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalırken fitre miktarı ile ilgili de araştırmalar hızlandı. Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar fitre miktarını ve fitrenin ne zaman verileceğini araştırmaya devam ediyor. 

Reklam
Reklam

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken fitre miktarı ile ilgili de araştırmalar hızlandı. Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar fitre miktarını ve fitrenin ne zaman verileceğini araştırmaya devam ediyor.  Mübarek Ramazan ayını geride bırakmaya çok az bir süre kalırken Ramazan’ın hemen ardından gelen bayram için hazırlıklar başladı. Ramazan Bayramı yaklaşırken fitre miktarı da araştırılmaya başlandı. Peki, fitre nedir? Fitre ne kadar 2022? Fitre kimlere verilir? İşte detaylar…

Fitre Nedir?

Fitre, yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak için imkanı olan Müslümanlar tarafından ihtiyaç sahiplerine verilmektedir. Fitre, Ramazan Bayramı’nın birinci günü tan yerinin ağarmasıyla vaciptir ancak ihtiyaç sahiplerinin bayram ihtiyaçlarını karşılamak için Ramazan ayı içinde de verilebilmektedir.


Fitre Ne Zaman Verilir?

Fıtır Sadakası (sadaka-i fıtır), halk arasında fitre olarak bilinmektedir ve insan olarak yaratılmanın ve mübarek Ramazan ayında oruç tutarak bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen Müslümanın belirli kimselere vermesi vacip olan sadaka olarak tanımlanmaktadır. Fitrenin vacip olan zamanı Ramazan Bayramı’nın birinci günü verilmesidir ancak bayramdan önce de verilmesinde bir sakınca yoktur. Bayram günü veya daha sonrada verilebilen fitrenin bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir.

Fitre Ne Kadar 2022?

2022 yılı fitre miktarı vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından 2022 yılı fitre miktarı açıklandı. Bu kapsamda 2022 yılı Ramazan ayı başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarı 40 TL olarak açıklandı.