Fiyatını gören kamera şakası zannediyor! 80.000 TL'lik otomobil, cüzdanları seven fiyata Türkiye'ye geldi

TAKİP ET

Dünyada ve ülkemizde elektrikli otomobillere olan ilgi artmaya devam ediyor. Bunun nedeni ise her gün benzin fiyatlarına yapılan zamlar olarak gösteriliyor. Öte yandan araç fiyatlarına gelen zamlarda işin cabası oluyor. Vatandaşlarda alım güçlerinin düştüğü şu dönemde en ucuz arabayı almayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Benzinli ve dizel motorların artık yavaş yavaş ortaya kalkmaya başlaması devam ediyor. Son zamanlarda otomobil fiyatlarına yapılan zamlar sonrasında 20 senelik araçlar bile 90.000 TL'den satılmaya başlandı. Otomobil fiyatlarında tıpkı ev fiyatlarında olduğu gibi büyük bir balon oluştu. Bunun sonucunda vatandaşlarda en ucuz arabayı almak için araştırmalarını sürdürüyor. Bunun içinde ilk akla gelen elektrikli otomobiller oluyor. Haberimizde bu elektrikli otomobil ile ilgili detayları verdik. 



RKS M5 Elektrikli Mini Araba bugün itibari ile tam 80 bin liraya satılıyor. Normal şartlarda fiyatının nerdeyse iki katı olması beklenirken bu arabanın çok daha makul fiyatlı olmasının bir sebebi ebat olarak başka arabalara göre çok daha ufak olmasıdır. Japonya’da da aynısı araçların çok aktif bir şekilde kullanıldığını biliyoruz. Bu arabaların Türkiye’de de moda olması çok yakındır. 2022 senesinde imal edilen RKS M5 Elektrikli Mini Araba, motor voltajı olarak 72 volt kullanıyor.  45 kilometre saat hızına kadar ulaşan RKS M5 Elektrikli Mini Araba şu an da 80 lira fiyat etiketi ile otomobi severleri mest edecek. 

RKS COMA Elektrikli Mini Araba makul fiyata satılan elektrikli arabalar listelenmesinde ikinci sırada yer alabilir. 72 v motor voltajı, iki bin 500 w motor kuvveti ile yokuşları dahi hiç zorlamadan aşabilen mühim bir elektrikli araba. 65 kilometre saat hızına kadar ulaşabilen bu kuvvetli ve ufak elektrikli araba 105 bin 500 liraya satılıyor. 

RKS M5 TANITIM 


RKS M5 ÖZELLİKLERİ BOMBA 


RKS M5 modeli olabildiğince göze hitap eden hoş bir tasarıma benziyor ve bu otomobile dışarıdan bakıldığında fazlasıyla şık durduğunu söyleyebiliriz. Fakat bizim amacıyla çok daha mühim olan bizlere nasıl bir performans sunduğu. RKS M5 modeli 2500W’lık bir motora sahip. Bu motorun 6 adet 72V / 78Ah akü doğrultusundan destekleniyor. Araca menzil yönünden baktığımız vakit hava ve yol koşullarına da bağlı olarak 90 km’lik bir menzili sürücülere sunuyor. Fakat söylediğimiz gibi koşullara göre elektrikli otomobillerde menzil öğesinin olabildiğince parametre olduğunu aklınızdan çıkarmayın.