Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda şampiyon belli oldu

TAKİP ET

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 18. ayağı Japonya Grand Prix'si yapıldı. Heyecanla beklenen şampiyon belli oldu. Red Bull pilotu Hollandalı Max Verstappen Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda üst üste ikinci kez şampiyonluğunu ilan etti.

Reklam
Reklam

2022 Formula 1 sezonunun 18. yarışı olan Japonya Grand Prix’si tamamlandı. Şampiyonluğu ise Red Bull Racing pilotu Max Verstappen elde etti. Charles Leclerc, yarışlarda 5 saniye ceza alınca Max Verstappen'in şampiyonluğuna da gölge düştü. Hollandalı pilot yaptığı açıklamada şampiyon olmadığını söylese de resmi açıklama ile Verstappen'in şampiyonluğu duyuruldu. 25 yaşındaki pilot bu başarısı ile birlikte formüle bir de üst üste iki kez dünya şampiyonu oldu.

BÜYÜK SKANDAL YAŞANDI

Formula 1 Japonya Grand Prix'si birçok skandal olayın gölgesinde tamamlandı. Dünya şampiyonası'nın başından bu yana Japonya'da yoğun yağmur yağışı etkili olurken büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü. Yağmur sebebiyle sürücüler önümü görmekte bile güçlük çekti. Ayrıca Sebastian Vettel ve Carlos Sainz'ın çarpışması da beraberinde skandal olayları getirdi. Kazanın ardından Sainz Bariyerlere çarparken yarışın durması sonrasında piste dönmeye çalışan AlphaTauri pilotu Pierre Gasly, Sainz'ın aracını kurtarmak için pistin solunda duran traktörün yanından geçti.