Fransa vize başvurusu nasıl yapılır? Fransa vize başvurusu gerekli evraklar

TAKİP ET

Fransa, tarihi ve muhteşem yapılarıyla turistlerin en gözde ülkelerinden biri. Her yıl binlerce turist Eiffel'i, Versay Saray'ını görmek için Fransa'ya seyahat ediyor. Bu kapsamda Fransa'ya turist olarak gidebilmek için Schengen vizesi almanız gerekiyor. Peki Schengen vizesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Paris, Eiffel, Versay Sarayı gibi tarihi ve mimari güzellikleriyle en çok tercih edilen ülkelerden biri olan Fransa'ya her yıl milyonlarca turist geliyor. Fransa'ya turist olarak gitmek için Schengen vizesi almak gerekiyor. Bu vize ile pek çok yeri görme imkanına sahip olabilirsiniz. Bu kapsamda Fransa'ya vize başvurusu nereye yapılır? Fransa vizesi harcı ne kadardır? Fransa vize başvurusu nasıl yapılır? gibi merak edilen soruların yanıtlarına haberimizi inceleyerek ulaşabilirsiniz...

Fransa'yı görmek istiyorsanız Schengen vizesine sahip olmak gerekmektedir. Schengen vizesi ile Fransa'ya geçiş yaptıktan sonra Schengen kapsamındaki tüm ülkelere seyahat edebilirsiniz.

Fransa vizesi başvurusu nereye yapılır?

Fransa'ya seyahat etmek isteyen pek çok kişi, vize işlemlerinin nereye ve nasıl yapıldığını araştırıyor. Fransa'ya seyahat etmek isteyen kişilerin Schengen vizesine sahip olması gerekiyor. Bu kapsamda yaşadığınız şehre göre Fransa vize başvurularını Ankara ve İstanbul'daki başkonsolosluklara yapabilirsiniz. İstanbul, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale(İmroz ve Gökçeada dahil), Düzce, Denizli, Edine, İzmir, Kocaeli, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Uşak illerinde yaşayan kişiler vize başvurularını Fransa İstanbul Başkonsolosluğu'na yapmalıdır. Adana, Afyon, Adıyaman, , Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İçel, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şınak, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak'ta bulunanlar ise Fransa Ankara Başkonsolosluğu'na başvurmalıdır.

Bu şehirler dışında Antalya, Bursa, Edine, İskenderun ve İzmir şehirlerinde bulunan Fransa Fahri Konsolosluklarına da başvuru yapılabilir. Bu konsolosluklar aracı olarak görev yapar, vize onayı vermezler. Fransa vizesi ile  ilgili tüm haklar Ankara ve İstanbul Başkonsolosluğu'na aittir.

Fransa vizesi için gereken belgeler

Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların gereken belgeleri eksiksiz bir şekilde dosyaya eklemesi gerekir. Bu kapsamda başvuru esnasında istenilen belgeler şunlardır:

Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi

Yeni çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf

Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış pasaport

Varsa eski pasaport ve daha önce aldığınız Schengen vizesi evraklar

Sizin ve ailenizin tam vukuatlı nüfus kayıt öneği

Gidiş ve dönüş uçak biletinize ait belgeler

Kalacağınız yere ait rezervasyon belgeleri

Banka hesap dökümünüz (size ait taşınmaz mülk varsa onu da ekleyebilirsiniz)

Başvuru formu

Fransa vizesi ücreti

Fransa vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin merak ettiği konulardan biri de vize harcı ücretlerdir. Eğer vize başvurusu yapmak istiyorsanız, başvuru yapmadan önce vize harcını ödemeniz gerekmektedir. Vize harcı, vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Fransa vize başvuru harcı 60 Euro olarak belirlenmiştir. Konsolosluk harcına biyometrik işlem bedeli eklenmesi durumunda ödeyeceğiniz tutar 90 Euro'dur. 

Fransa vize başvuru formu

Vize başvurusunda ilk yapmanız gereken başvuru formunu doldurmaktır. Bu formu eksiksiz doldurmanız gerekir aksi takdirde başvurunuz reddedilir. Başvuru formunu bilgisayara indirip çıktısınız alarak doldurabilirsiniz. Formu, tükenmez kalem ile büyük harf kullanarak doldurmalısınız. 

Fransa vize başvuru formu: https://www.fransakonsoloslugu.com/fransa-vize-basvuru-formu/

Fransa vizesi ne zaman çıkar?

Fransa vizesi genel olarak 3 ila 5 gün içinde çıkar. Vize başvurunuz tatillere denk gelirse bu süre uzayabilmektedir. Bu nedenle seyahatinizden 15-20 gün önce başvuru yapmanız daha iyi olacaktır.

fransa vizesi schengen vizesi nasıl alınır schengen vize ücreti schengen vizesi