Fransa'yı fırtına vurdu! Plajda dehşeti yaşadılar ölü ve yaralılar var

TAKİP ET

Avrupa'da son günlerde aşırı sıcaklar etkili olmaya devam ederken Fransa'da ise fırtına dehşet dolu anlar yaşattı. Fransa'nın kıyı şeridinde bulunan Normandiya bölgesinde fırtına yüzünden bir kişinin hayatını kaybettiği 5 kişinin yaralandığı öğrenildi. Şiddetli fırtınanın etkili olduğu bir plajda vatandaşlar Neye uğradığını şaşırarak panikle sağa sola kaçmaya başladı.

Reklam
Reklam

Fransa'da bir plajda kayda alınan görüntüler iklim değişikliğinin nedenleri korkutucu hale geldiğini gözler önüne Serdi. Bir yandan Avrupa'da etkili olan sıcaklıklar zor günler yaşatırken bir yandan da Fransa'nın Normandiya bölgesinde Calvados kentinde fırtına görüldü. Bir anda bastıran fırtına nedeniyle bir sörfçünün hayatını kaybettiği ve 5 kişinin de yaralandığı açıklandı.
 

Plajda bulunanlar neye uğradığını şaşırdı


Fransa'da fırtınanın etkili olduğu bölgede bir yandan hava sıcaklığının 30 derece olduğu öğrenilirken sadece birkaç dakika içinde 15 dereceye düşmesi herkesi şaşkına çevirdi. Fırtına sahil bölgelerinde etkili olurken plajda bulunanlar havanın kapanması ve çıkan rüzgarla birlikte adeta Neye uğradığını şaşırdı. Fırtına sırasında sağa sola savrulan eşyalar nedeniyle korku ve panik yaşayan vatandaşlar Endişe ile kaçmaya başladı.

1 kişi öldü 5 kişi yaralandı


Fırtına ile ilgili açıklama yapan Villers-sur-Mer Belediye Başkanı Thierry Granturco Olayda 1 kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı yönünde çıkan haberleri doğruladı. Ayrıca fırtına nedeniyle bazı evlerde de hasar meydana geldiği açıklandı.

Deauville kıyılarında da bir kişinin kayıp olduğu öğrenilirken, Yetkililer kayıp kişinin aranıp bulunması için bir ekip görevlendirdi ve ayrıca bir helikopter kaldırıldı.