Full Body antrenman örnekleri nelerdir? Yeni başlayanlar için Full Body antrenmanları

TAKİP ET

'İşim var, vaktim yok, fırsatım olmuyor, canım istemiyor' gibi pek çok bahaneyle ertelediğimiz spor, aslında gün içinde bütün stresimizi atabileceğimiz bir rahatlama alanıdır. Spora başlamak isteyip de başlayamayanlar ya da spor yapmak için farklı alternatif arayan kişilerin neler yapabileceğini araştırdık. Yeni başlayanlar için full body antrenmanı nasıl uygulanmalı, en iyi full body antrenmanı örnekleri nelerdir? İşte tüm detaylar…

Reklam
Reklam

Gün içerisinde birçok bahaneyle ertelediğimiz spor, gün içerisinde yaşadığımız pek çok olumsuzluktan uzaklaşmak için bir fırsattır. Düzenli ve doğru yapılan bir egzersiz hem beden hem ruh sağlığımız üzerinde olumlu pek çok etkisini gösterecektir. Covid 19 salgını ile birlikte evlere kapanmak zorunda kaldık. Bu süreç içerisinde pek çok insan evde kalmanın yaşattığı stresten dolayı kilo almaya başladı. Normalleşmenin gelmesiyle dışarı çıkmaya başlayan kişiler bu durumdan rahatsızlık duymaya başladı. Zayıflamak için ya da hayatında sporu benimsemiş insanlar alternatif spor arama yollarına başvurmaktadır. Spor yapmak zihinsel uyanıklığı arttırır ve sağlıklı düşünmenize yardımcı olur. Kassal güç ve dayanıklılık seviyenizi artırır. Bağ ve bağ dokularını kuvvetlendirerek, yaşa bağlı olarak oluşabilecek sakatlıkları azaltır. Akciğer kapasitenizi arttırarak, oksijenin akciğerlerden kana geçebilme kabiliyetini arttırır.
Egzersiz yapmanın birçok avantajı olduğunu artık biliyoruz. Yaşanan sıkıntıları gidermek için de Full Body egzersizleri yapmanızı öneriyoruz. Full body egzersizleri spora yeni başlaya kişiler ve egzersiz yapmak için çok zamanı olmayan kişiler için oldukça uygun bir alternatiftir. Full body egzersizleri vücuttaki büyük kas gruplarına yönelik olduğundan tüm kas gruplarınızı çalıştırır.  Full body egzersizleri önemli kas gruplarını daha fazla çalıştırdığı için kişilerin yağ kaybederek kas kazanması açısından çok önemli bir egzersiz türüdür. İşte Full body egzersiz pogramı…

Full Body Antrenman Programı
Full body egzersizleri, birden fazla kası çalıştıran bileşik egzersizlerden oluşmaktadır.  Hormon salınımlarına da büyük katkı sağlayan bu egzersiz bütün vücuttan yağ kaybı sağlayarak sıkılaşma sağlar. Herkesin istekleri farklı olduğu için etkili bir tam vücut egzersizi yapmak söz konusu olduğunda, egzersiz seçimi de önemli yere sahiptir. Sık sık antrenman yapmaya vakti olmayan kişiler için de yapmayı seçtiği egzersizlerin karşılığını almak çok önemlidir.
Full body egzersizler ile bütün vücut aktive edilirken bunu süreci hızlandırmanın en etkili yolu egzersiz programlarına bileşik egzersizler eklemektir. Bileşik egzersizler, tüm hareket aralığına ulaşmak için çok eklemli hareketler gerektiren egzersizlerdir. Sonuç olarak, bu egzersizler kaslarınızı daha fazla harekete geçirerek çok daha fazla kalori yakmanızı sağlayacaktır.
Sizler için paylaşacağımız örnek bir Full body programını içerisinde kendinize en uygun olanı seçerek düzenli yapmanız istenilen sonuca ulaşmakta önemli bir yer kaplamaktadır. Kendinize uygun programı seçerken sağlığınızı da göz önünde bulundurmanız gereklidir. Sağlık sorunu olan kişiler yapmadan önce doktoruna veya eğitmenine danışarak bu spora başlamalıdır.
Full Body Egzersiz Örnekleri
Haftalık olarak verilen bu programda egzersizleri doğru ve düzenli olarak yapmak önemlidir. Sağlık sıkıntısı olan kişiler doktoralarına danışarak sporu yapmalılar.
Squad:
1- 3. Hafta: 2 x 15
4- 6. Hafta: 3 x 8- 12
7- 9. Hafta: 4 x 6
Incline Bench Press:
1- 3. Hafta: 2 x 15
4- 6. Hafta: 3 x 8- 12
7- 9. Hafta: 4 x 6
Deadlift:
1- 3. Hafta: 2 x 15
4- 6. Hafta: 3 x 8
7- 9. Hafta: 4 x 6
Barbell Row:
1- 3. Hafta: 2 x 15
4- 6. Hafta: 3 x 10- 12
7- 9. Hafta: 4 x 6
Overhead Barbell Press:
1- 3. Hafta: 2 x 15
4- 6. Hafta: 3 x 8- 12
7- 9. Hafta: 4 x 6
Barbell Curl:
1- 3. Hafta: 2 x 15
4- 6. Hafta: 2-3 x 10
7- 9. Hafta: 3 x 8- 10
Triceps Pushdown:
1- 3. Hafta: 2 x 15
4- 6. Hafta: 2-3 x 10
7- 9. Hafta: 3 x 8- 10
 

evde antrenman full body antrenman örnekleri yeni başlayanlar için antrenman örnekleri full body antrenman