Furia dizisi konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var?

TAKİP ET

2021 yılının sonlarında başlayıp 2022 yılının ilk ayları boyunca sürecek olan ve Viaplay'de yayınlanmaya başlayan Furia adlı dizisinin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimizle sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Furia dizi konusu, yorumu, incelemesi ve IMDb puanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

İskandinavya bölgesine ait yapımların başlıca özelliklerini içinde barındıran dizi, diğer pek çok bölgesel kültürde hâkim olan detaylı, hızlı ve kaba anlatımı dışında  Furia’da yerini sakinlik ve duruluğa teslim ediyor. Müziklerinden tutun da yöreye ait portrelere hem işitsel hem de görsel açıdan damga vuran Furia, basit bir İskandinav polisiyesinden ayrılarak mekanizmasına İslam, terör, siyasi çıkarlar gibi yıkıcı ancak estetik temaları ekliyor. 



‘Dünya hiçbir zaman, bu son yıllarda olduğu kadar gelişmemişti’ mottosuyla belli başlı mesajlar verirken; asıl amacının politik meseleler olduğu görülmektedir.  
Çarpıcı Norveç manzaralarının hikayeyi süslediği sırada, halkın içine karışan İslam karşıtı kişilerle, terör ve sağcı bireyler üçgenini kullanarak anlatımına farklı bir boyut kazandıran dizi, ayrıntılarla dolu anlatımına karşın her karakteri yerli yerine oturduğu ve en sonunda da Norveç halkının, Müslümanlara karşı verdiği savaşı karanlık ve renkli dünya emsalleriyle bizlerle buluşturmaktadır. 


Furia dizi yorumu 

Vestvik’teki bir mülteci kampına gerçekleştirilen kundaklama sonrasında hızlanan hikâye; karşımıza birtakım karakterleri çıkartmaktadır. Bu isimlerden ilki sağcı blog yazarı Ragna’dır. Bağlı olduğu birimden ajan olarak Vestvik’e atanan genç kadın, dahil olduğu İslam karşıtı ekibine aşçı olarak katılmış olsa da terörle mücadele ekibinin başlıca isimlerinden biri gibi gözükmektedir.  



Kendisine bu yolda yardım edecek kişi ise Asgeir olacaktır. Bölge karakoluna yeni atanan genç adam, küçük kızıyla yeni bir başlangıç yapma umudu içinde olsa da kendisini komploların içinde bulacaktır. Rus mafyalarından kaçması, kızının annesinin başına ne geldiği ve bunun gibi birçok gizemli unsur Asgeir ile ekran karşısına çıkıyor. 



Tüm bunlar olurken bir yandan da Almanya’ya yapılacak olan vurgunla siyasi meselelerde hız kazanacaktır. Asgeir ile Ragna’nın nasıl bir iş birliği yapacağı, İslam karşıtı grubun olası terör saldırısı gibi birçok detay, ilerleyen bölümlerde izleyici karşısına çıkacaktır. 



Viaplay’ın 2021-2022 döneminde en çok bütçe ayırdığı ve önem verdiği diziler arasında liste başında gelen Furia; Nordic noirin güzelliğini ispatlayan etkileyici bir başlangıç sunmaktadır.  

IMDb puanı: 7,0 / Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz. 



Furia dizisinin oyuncu kadrosu: 

Ine Marie Wilmann-Ragna 

Pål Sverre Hagen-Asgeir 

Nina Kunzendorf-Kathi 

Preben Hodneland-Ole 

Cecilie A. Mosli-Inger 

Hallvard Holmen-The Chief 

Ulrich Noethen-Brehme 

Johann von Bülow-Helmut 

Benjamin Sadler-Ruben Voss 

Ingrid Tykhelle Kayser-Sigrid 

furia viaplay furia konusu furia oyuncu kadrosu furia imdb puanı furia fragmanı