Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul tutuklandı! Alparslan Kuytul kimdir, nereli?

TAKİP ET

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, iş insanı Koray Sarıçalı'nın kaçırılmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan Kuytul hakkında karar verildi. 

Reklam
Reklam

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, iş insanı Koray Sarıçalı’nın kaçırılmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan Kuytul hakkında karar verildi.  Koray Sarıçalı’nın kaçırılmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kuytul, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Peki, Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul kaç yaşında, nereli? Alparslan Kuytul’un mesleği ne? İşte tüm merak edilenler…

Alparslan Kuytul Tutuklandı

Son dönemde Türkiye gündeminde yer alan isimlerin başında gelen Alparslan Kuytul, iş insanı Koray Sarıçalı’nın kaçırılmasına yönelik soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Sabah saatlerinden bu yana karakoldaki işlemleri devam eden Kuytul, öğleden sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık ifadesi ortaya çıkan Kuytul’un ifadesinde, ‘Bu kaçırılma olayının benimle alakası yok. Koray Sarıçalı’nın ifadeleri ise tamamen soyut. Bu olay düzmece olabilir. Bu işi birtakım güçlerin planladığını düşünüyorum.’ dediği öğrenildi.



Furkan Vakfı Üyeleri Adliye Önüne Toplandı

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul’un gözaltına alınmasının ardından çok sayıda vakıf üyesinin adliye önünde toplandığı ve kalabalık bir grubun bina önünde protesto gösterisi düzenlediği görüldü.

Alparslan Kuytul Kimdir?

20 Ağustos 1965 yılında Adana’da dünyaya gelen Alparslan Kuytul, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın kurucusudur. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Kuytul, 1993-97 yılları arasında Mısır’ın El-Ezher Üniversitesi’nde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nı kurdu. Kuytul’un internet üzerinden yayın yapan, kendisine ait TV Furkan adında bir kanalı vardır. Kendisi 2011 yılından bu yana Furkan Nesli dergisinin başyazarlığını yapmaktadır. 30 Ocak 2018 yılında gözaltına alındı ve 8 Şubat 2018 yılında tutuklandı. Kuytul’un ‘Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yargılandığı davanın yanı sıra 2018 yılının Temmuz ayında ‘Terör örgütlerine destek vermek’ suçundan hakkında bir dava daha açıldı. 2019 yılının Aralık ayında tahliye edildi. Yargılandığı davada 3 yıl sonra karar çıktı ve 2020 yılının Kasım ayında beraat etti.