Galataport mühendisi telefon dolandırıcılarına 36 milyon lira kaptırdı

TAKİP ET

Son yılların en büyük dolandırıcılık olayları arasında yer alan telefon dolandırıcılığının mağduru bu defa Galataport mühendisi Ceren Ataman oldu. Erde Mühendislik İcra Kurulu Başkanı da olan Ceren Ataman telefonla kendisini arayan ve polis ya da savcı olarak tanıtan kişilere tam 1 milyon 750 bin dolar ile 340 bin Euro kaptırdı.

Reklam
Reklam

Erde Mühendislik İcra Kurulu Başkanı Ceren Ataman’ı, geçen yıl 31 Ekim tarihinde Telefonu arayan kişiler adının terör örgütü FETÖ’ye karıştığını ve kara para aklama olayında banka bilgilerini kullanıldığını iddia etti. Kısa süre içinde gözaltına alınacağı söylenen Ceren Ataman, telefon dolandırıcılarına inandı.
 

Milyonlarca lirasını kaptırdı

40 yaşındaki mühendis telefon dolandırıcılarının ben kendisine verdiği talimatlara uyarak 1 Kasım tarihinde özel bir bankanın Etiler'de bulunan şubesinden 850 bin dolar ve 170 bin Euro para çekti. 2 Kasım günü ise başka bir şubeye giderek 250 bin dolar ve 170 bin Euro daha para çeken Ataman ardından dolandırıcılarla buluşma yerine gitti ve sırt çantasına koyduğu paralarla Ziynet eşyalarını dolandırıcılara teslim etti.
 

Banka banka gezdi

Ancak aldıkları paralarla yetinmeyen dolandırıcılar ertesi gün talihsiz kadından başka bir şubeden 500 bin dolar daha çekmesini istedi. Dolandırıcıların bu isteğini de yerine getiren kadın devam eden günlerde ise 100 bin dolar ve 50 bin dolar daha çekerek yine yanına gelen kişilere paraları teslim etti. Günlerce banka banka dolaşan ve tüm birikimini dolandırıcılara kaptıran atamanın tam 36 milyon lira dövizini kaybettiği öğrenildi. Bunun üzerine şikayetçi olan Ataman’ın açtığı dava devam ediyor Ancak şu ana kadar herhangi bir gözaltı bulunmuyor.