Galatasaray'da sıcak para krizi çözüldü! Sponsor bulundu

TAKİP ET

Yeni sezon hazırlıklarına hız kesmeden devam eden Galatasaray'da sıcak para krizi çözülüyor. Kuveyt devlet fonu, sponsor olmak için Türkiye'de Galatasaray'ı tercih etti. Alınan bilgiye göre kuvvet devlet fonu Galatasaray'ın stadının isim hakkına 5 yıllığına 80 milyon dolar karşılığında almaya hazırlanıyor.

Reklam
Reklam

Galatasaray yönetimi ve kuvvet devlet ona heyeti arasında Stadın isim hakkı sponsorluğu konusunda sürpriz görüşme yapıldığı öğrenildi. Kuveyt Havayolları'nın Galatasaray'ın stadına isminin verilmesi ve stat çevresinde bulunan reklam işleri de dahil olmak üzere 5 yıllık bir anlaşma yapılmak üzere. Kuveyt devlet fonunun Galatasaray'a sponsorluk karşılığında 80 milyon dolarlık bir teklifte bulunduğu öğrenildi. Yönetim ve kuvvet arasında yapılan görüşmelerde artık sona gelinirken Galatasaray'ın müjdeyi kısa süre içerisinde açıklayacağı tahmin ediliyor.
 

NEF anlaşması da devam edecek

Galatasaray'da şu anda kadın mevcut isim sponsoru NEF. Ancak NEF’in sahibi Erden Timur’un Sponsor bulmanın çok daha önemli olduğunu söylediği ve anlaşmaların ödemelerin devam edeceğini belirttiği öğrenildi. Stada NEF denilmesinin kendisi için çok önemli olmadığını belirten, “Her şey Galatasaray için” ifadelerini kullandı. Galatasaray ve Kuveyt tarafında imzaların atılması halinde, Sarı-kırmızılı takıma en Kuveyt Havayolları hem de NEF ödeme yapmaya devam edecek.
 

Türkiye çapında bir rekor olacak

Galatasaray'ın Kuveyt ile sponsorluk konusunda Anlaşması halinde aynı zamanda Türkiye çapında da bir rekor kırılmış olacak. Daha önce Fenerbahçe Ülker ile 10 yıllık 90 milyon dolar, Beşiktaş Vodafone ile 10 + 5 yıllık 116 milyon dolar Trabzonspor Medical Park ile 5 yıllık 32 milyon dolar karşılığında anlaşma sağlamıştı. Galatasaray ise daha önce yaptığı anlaşma doğrultusunda Nef'ten yıllık 4.5 milyon dolarlık bir kazanç elde ediyordu. Ancak Yeni anlaşma sağlanırsa Galatasaray yıllık 16 milyon dolara imza atmış olacak ve rakiplerine de fark atacak.