Galatasaray'ın eski başkanı hayatını kaybetti

TAKİP ET

Galatasaray'ın eski başkanı olan Mustafa Cengiz uzun zamandır sağlık sorunlarından ötürü tedavi ediliyordu. Uzun süredir mide kanseri ve beyin tümörü nedeniyle tedavi altında olan Mustafa Cengiz 71 yaşında hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Çeşitli hastalıklardan ötürü hastanede tedavi altında olan Galatasaray’ın eski başkanı Mustafa Cengiz’in hayatını kaybettiği öğrenildi. Cengiz'in geçen yıl 10 saat süren bir beyin ameliyatı oldu. Operasyon başarılı geçti. Ameliyatının üzerinden geçen 8 günün ardından mide kanaması geçirmesinden dolayı ikinci kere ameliyata alındı. 

Mustafa Cengiz, başkanlığı bırakmasının ardından hakkındaki iddialara cevap vermek için 10 Ağustos 2021 tarihinde basın toplantısı düzenleyecekti. Fakat kötüleşen sağlık durumlarından ötürü hastaneye kaldırıldı ve yapılan tetkiklerden sonra beyninde tümör tespit edildi. Ardından 2 Eylül tarihinde yoğun bakıma alındı. 

Galatasaray'dan açıklama 

Galatasaray Kulübü, eski başkanları olan Mustafa Cengiz’in vefatının ardından bir açıklama yayınladı. Yayınladıkları açıklamada, “Kulübümüzün 37. Başkanı Sayın Mustafa Cengiz’in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Başkanımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Beşiktaş, Fenerbahçe ve TFF başta olmak üzere birçok Süper Lig kulübü de başsağlığı mesajı yayınladı. 

“Hep Galatasaray’ı sordu” 

Mustafa Cengiz’in başkan olduğu dönemde yönetim kurulunda olan Abdurrahim Albayrak, Mustafa Cengiz’in vefatının ardından açıklamada bulundu. Albayrak yapmış olduğu açıklamada şu ifadelerini kullandı: “Çok amansız bir hastalık, çok mücadele etti. Ameliyattan çıkınca ilk Galatasaray’ı sormuştu. Son 2-3 gün bitkisel hayata girdi. Galatasaray’ı hep sordu, Galatasaray’ın iyi olmasını istedi. Hatta borçları TL’ye geçirmiştik, bana ‘iyi ki yapmışız’ dedi.” 

galatasaray galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz mustafa cengiz vefat