Galatasaray'ın yeni başkanı Dursun Özbek'e ağır fatura kaldı

TAKİP ET

Galatasaray'da geçtiğimiz hafta yapılan başkanlık seçimlerinde koltuğa oturan Dursun Özbek ağır fatura ile karşı karşıya kaldı. Futbolcuların geçmiş dönemden kalan borçları ile birlikte 2 ayda Galatasaray'ın kasasından çıkacak olan tutar 200 milyon TL'yi bulacak.

Reklam
Reklam

Galatasaray ile geçtiğimiz hafta yapılan başkanlık seçimi ile yeni başkan seçilen Dursun Özbek göreve gelir gelmez ağır fatura ile karşı karşıya kaldı. Oyuncu Alacakları ve diğer giderleri için temmuz ağustos aylarında Galatasaray yönetiminin kasasından 200 milyon lira para çıkacak.
 

Futbolcuların alacakları bulunuyor

Galatasaray başkanı Dursun Özbek göreve gelir gelmez zorlu bir görev üstlendi. Özellikle gider tablosu oldukça ağır olan Galatasaray’da Cicaldau ve Morutan'ın ödemeleri bütçeyi zorlayacak gibi görünüyor. İki futbolcu Geçtiğimiz sezon başında 11 milyon Euro’ya transfer edilmişti. Şu anda bu futbolcuların ödenmesi gereken Yaklaşık 3 milyon Euro tutarında bonservis takside bulunuyor. Galatasaray'ın kontratı biten Feghouli'ye ise 1,5 milyon Euro tutarında ödeme yapması bekleniyor.
 

Mariano dava açtı

Diğer yandan Galatasaray'dan 2020 yılında ayrılan Mariano da 500 bin Euro alacağı kaldığı için takıma dava açtı. Futbolcunun açtığı davayı kazandığı öğrenilirken, Tecrübeli oyuncuya da bu para ödenecek. Diğer yandan Galatasaray, Alanyaspor’a Berkan’ın bonservis bedeli için de 1 milyon Euro ödeme yapması gerektiği öğrenildi. Yani Galatasaray'ın kasasından sadece futbolcu alacakları için çıkacak olan rakam 110 milyon TL'yi buluyor. Bunun yanında takımın diğer giderleri ile birlikte toplamda 200 milyon lira ihtiyaç olduğu öğrenildi. Yönetimin yetki alarak burada ödemeleri temmuz ağustos tarihlerinde yapmaları gerekiyor. Galatasaray yönetimine etkisi ise olağanüstü mali genel kurul toplantısı sonrasında verilecek.