Garanti Bankası hesap no öğrenme, IBAN sorgulama nasıl yapılır?

TAKİP ET

Garanti Bankası müşterilerinin IBAN sorgulama işlemi hakkında araştırmaları hız kazandı. Para transferlerinde en çok kullanılan internet bankacılığı yoğun ilgi görürken sisteme girmek için gerekli olan hesap numarası da nereden alınır soruları sorulmaya başladı. Garanti Bankası IBAN ve hesap numarası sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Bilindiği gibi sizlere tüm bankaların IBAN ve hesap numaralarını öğrenmeniz için çeşitli içerikler sunmaktayız. Değerli okurlarımızın merak ettiği Garanti Bankası IBAN ve hesap no sorgulama işlemi nasıl yapılır? sorusu için gerekli yanıtlar haberimizde yer almaktadır. 

Garanti Bankası IBAN sorgulama 

Garanti Bankası IBAN sorgulama işlemlerinizi mobil uygulama, internet bankacılığı, ATM, şube ve müşteri hizmetleri gibi kanallar yoluyla yapabilirsiniz.

Garanti Bankası IBAN sorgulama internet bankacılığı 

Garanti BBVA resmi web sitesine giriş yapılmalıdır. Bireysel hesabınıza ait bir IBAN numarasını öğrenmek için sağ üst köşedeki bireysel simgesine, firma hesabınızın IBAN numarasını öğrenmek için ise kurumsal simgesine tıklayınız.

İnternet bankacılığı şifrenizi kullanarak uygulamaya giriş yaptıktan sonra Hesaplar ve Kartlar menüsünden hesaplar sekmesine tıklayın. Daha sonra açılan pencerede hesaplardan hangisinin IBAN numarasını öğrenmek istiyorsanız o hesabın üzerine tıklayın. Açılacak olan sayfada IBAN numaranızı görüntüleyebilir, dilerseniz başka bir uygulamada kullanmak üzere kopyalayabilirsiniz.

Garanti Bankası IBAN sorgulama resmi site

Garanti Bankasının resmi sitesine giriş yapıldıktan sonra IBAN sorgusunu yapacağınız hesabın numarasını ve hesabın bağlı olduğu şube kodunu biliyor olmanız gerekmektedir. Garanti Bankası resmi sitesinden IBAN sorgulamak için buraya tıklayınız. 

Garanti Bankası IBAN kaç haneli? 

IBAN numarası, tüm bankalar için 26 haneden oluşmaktadır. Eğer TR ibaresi otomatik yer alıyorsa kalan kısım 24 haneden oluşacaktır.

Garanti Bankası IBAN numarası nasıl öğrenilir? 

444 0 333 numaralı iletişim merkezini arayarak IBAN numaranızı öğrenebilirsiniz.

Hesap numarası ve şube kodunu biliyorsanız resmi siteye girip arama alanına IBAN sorgulama yazarak çıkan sayfadan IBAN numarasını öğrenebilirsiniz.

Mobil şube ve internet bankacılığında bulunan hesaplar menüsüne tıklayarak ilgili hesabınızı seçtikten sonra o hesaba ait IBAN numarasını görüntüleyebilirsiniz.

Banka şubesine gidip kimliğinizi personele ibraz ettikten sonra IBAN numaranızı öğrenebilirsiniz.

Hesap ekstreleriniz e-posta adresinize gönderiliyorsa eski maillere göz atarak IBAN numaranızı öğrenebilirsiniz.

Hesap açılışı ya da herhangi bir işlem sonrasında size hesap cüzdanı veya dekont verildiyse bu belgelere bakarak IBAN numaranızı öğrenebilirsiniz.

ATM’de kartınızı taktıktan sonra hesaplar menüsüne girerek IBAN bilgisine ulaşabilirsiniz.

Garanti Bankası IBAN nu nerede yazar? 

Hesap cüzdanı, dekont ve hesap ekstresi

ATM, mobil şube ve internet bankacılığında hesaplar menüsünde

garanti bankası ıban sorgulama garanti bankası hesap numarası öğrenme garanti bankası ıban