Gazete kağıdını yeniden kullanmanın 5 harika yolu

TAKİP ET

Kağıt gazeteler eskisi kadar çok alınmıyor ama gazete bayilerinden almaya devam edenler var. Ancak, okumayı bitirdiklerinde genellikle mavi çöp kutusuna veya daha da kötüsü çöp kutusuna atarlar.

Reklam
Reklam

Çünkü evimizde çok faydalı birçok şey için kullanılabilecek gazete sayfalarının potansiyelini bilmiyorlar. Bu yazıda size en dikkat çekici olanlarından bahsedeceğiz, böylece artık sunduklarından faydalanabilirsiniz.

Bilmiyorsanız, gazete kağıdına kaç alternatif kullanım sunabileceğinizi keşfetmek sizi şaşırtabilir. Bu bölümde, en yararlı bulduklarımızı sunacağız:

Pencereleri temizlemek için bir bez

İster inanın ister inanmayın, gazete camları temizlemede çok sayıda paçavradan çok daha etkili olabilir. Sadece biraz sirkeyi suyla seyreltin, kağıdı ıslatın ve bardağın her yerine yayın. Sonuç sizi şaşırtacak!

Bir meyve ve sebze olgunlaştırıcı

Gazete, belirli sebze ve meyvelerin olgunlaşmasını kolaylaştırmak için ideal olan emici özelliklere sahiptir. Bunların arasında bir evde eksik olmayan domates ve elmaları buluyoruz.

Olgunlaştırmak istediğiniz besini sarıp dışarıda, oda sıcaklığında birkaç gün bekletmeniz yeterli. Olgunlaşmasının on yıl olacağını ve işlem bittiğinde lezzetli bir meyve veya sebze parçasının tadını çıkarabileceğinizi garanti ediyoruz.

Çok etkili bir hava spreyi

Örneğin, buzdolabınızdaki sebzeleri sakladığınız çekmecenin üretebileceği kötü kokuyu gidermek istiyorsanız, alta birkaç parça gazete koymanız ve yiyecekleri üste koymanız yeterlidir. Bu kadar kolay.

Sihirli bir numara gibi görünüyor, ama hayır: bir kez daha bu tür kağıtların mükemmel emicilik kapasitelerini vurgulamamız gerekiyor ve bu da neden kötü kokularla mücadele edebileceğini açıklıyor. Zaman zaman değiştirmeniz gerektiği de doğrudur, çünkü zamanla etkileri elbette daha az fark edilir.

Araba camları için harika bir koruyucu

Çok soğuk bir yerde yaşıyorsanız bu hileyi uygulamanızı öneririz. Kışın, arabaların camlarında buz oluşabilir ve daha sonra aracın normal durumuna dönmesi için her şeyi çıkarmak çok zor olabilir.

Bunun olmasını önlemek için uygulayabileceğiniz çok iyi bir numara, eski gazete sayfalarını arabanızın camına yerleştirmektir, böylece bunlar ön cam silecekleri ve ayrıca kapılar tarafından tutulur. Bu basit şekilde buz oluşumunun önüne geçeceksiniz.

Çok iyi bir kırık cam koleksiyoncusu

Bir cam nesne kırıldığında, parçaları yerden alırken kendinizi kesmemeye dikkat etmeniz gerektiği açıktır. Ne kadar büyük olursa olsun, kendinize bir yaraya neden olmamak için mükemmel bir yöntem, kristallerin olduğu zemin alanına birkaç yaprak gazeteyi üst üste yaymaktır.

Ardından, basmadan önce iyice nemlendirin. Ayrıca kağıt tabakasının camın içinden geçip sizi kesmemesi için yeterince kalın olmasına da dikkat etmelisiniz. Bu süreçte incinmeden kırık camları toplamanın en iyi tekniğinin bu olduğunu söylediğimizde bize güvenin.