Gaziantep TOKİ 14 Bin Konut kura sonuçları 21 Ocak 2022

TAKİP ET

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan 14 Bin Konut Projesi'nin kura çekiliş sonuçları açıklandı. Toplam 860 konutun sahibi kura çekilişiyle belirlendi. Gaziantep 14 Bin Konut kura sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14 Bin Konut Projesi’nin ilk kura çekilişi düzenlendi. Çekiliş sonucu toplam 860 konutun sahipleri belirlendi. Gaziantep 14 Bin Konut ilk etap kura çekilişi sonuçlarını sizlerle paylaşıyoruz…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kent çapında düzenlenen 14 Bin Konut Projesi 18 Ağustos’ta başlatılmıştı. Başvurular Eylül-Kasım arasında gerçekleşip sonuçlanmıştı. 14 Bin Konut Projesi’nin ilk etabı Kuzeyşehir ve Güneyşehir bölgelerinden oluşmakta. Burada yer alan 860 konutun kura çekilişi dün gerçekleşti. Yapılan kuralar sonucu 860 konutun kura kazananları açıklandı. 14 Bin Konut Projesi kurasına 9.060 kişi başvurdu, başvuranlar arasından 562 kişi ise başvurularında hatalar tespit edildiği için ve şartları karşılamadıkları için kuraya dahil edilmedi.

Şehit ve gazi yakınlarının, özel bakıma muhtaç vatandaşlarımız 14 Bin Konut Projesi üzerine yapılan çekilişte iki torbadan koyulacaklar ve çekişe dahil olacaklar.

14 Bin Konut Projesi kura kazananları

14 Bin Konut Projesi’nin 3+1 konutları kapsamında toplam 159 binanın kura çekilişi geçtiğimiz gün sonuçlandı. 5. Noterin de bulunduğu kurada öncelikle asil sonrasında yedek çekilişleri yapıldı. Kura sonucu Asil olarak çıkan vatandaşların ön satış sözleşmesini imzalaması gerekmektedir. Bu nedenle Asil olanlar Gazi Konut Ofisi’ne giderek gerekli evrakları temin etmelidir. Eğer Asil olan birisi gerekli evrakları vaktinde teslim etmeyi başaramazsa sıra yedeklere devredilecek.

14 Bin Konut Projesi kura sonuçları

Projede yer alan evler zemin katla beraber toplam 5 kattan oluşmakta. Projede yer alan evlerin balkonları TOKİ konutlarının balkonlarına kıyasla daha geniş olacak. Kuzeyşehir’de yer alan konutlar adına 2.647, Güneyşehirde bulunan konutlar adına 5.615 başvuru geldi. Projenin toplam başvuru sayısı 8.462 olarak belirlendi.