Gazze'de İsrail saldırılarında 32 kişi öldü, 275 kişi de yaralandı

TAKİP ET

İsrail ablukası altında bulunan Gazze'de 3 gündür saldırılar devam ediyor. İngiliz haber ajansı Reuters, Bu akşam yerel saatle 20.00'de Ateşkes olacağını duyurdu. Saldırılarda 32 kişi hayatını kaybederken 275 kişi yaralandı. İsrail başbakanı Lapid ise yaptığı açıklamada saldırıların devam edeceği sinyalini verdi.

Reklam
Reklam

Gazze'de 3 günden bu yana İsrail ordusunun saldırıları devam ediyor. Saldırıların durması için Ateşkes kararı alınırken Filistinli yetkililer Gazze'de Ateşkes in saat 20'de başlayacağını duyurdu.

32 KİŞİ ÖLDÜ 275 KİŞİ YARALANDI

Filistinli bir yetkili yaptığı açıklamada Gazze Ateşkes'inin Gazze şeridi için yerel saatle 20 de başlayacağını doğrularken Saldırıların ağır bilançosu da ortaya çıktı. Cuma günü akşam saatlerinde İsrail ordusu Gazze deki İslami Cihad hareketi'nin saldırı hazırlığında olduğunu iddia ederek Gazze'ye saldırı başlatmıştı. İsrail ablukası altında olan Gazze'de 5 ağustos tarihinde başlayan saldırılarda aralarında 6 çocuk ve iki kadının da bulunduğu 32 Filistinli hayatını kaybetti 275 kişi yaralandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Gazze'de yaşanan saldırılarla ilgili Dışişleri Bakanlığı da açıklamada bulundu. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Şu ifadeler kullanıldı;

İsrail'in, 5 Ağustos günü Gazze'ye yönelik başlattığı ve çocuklar dahil çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırılarına ilaveten, bugün İsrailli milletvekili Itamar Ben-Gvir ile fanatik Yahudi gruplar tarafından İsrail polisinin koruması altındaki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlendiği öğrenilmiştir. İsrail'in halen devam etmekte olan sivillere yönelik saldırılarını ve Mescid-i Aksa'da ibadet girişimlerinde bulunulmasını şiddetle kınıyoruz.

Harem-i Şerif ve Mescid-i Aksa'daki statükonun açık bir ihlalini teşkil eden sözkonusu tahrikkar eylemler, bölgedeki gerilimi daha da tırmandıracaktır.

İsrail Hükümeti'ne, Harem-i Şerif'in statü ve maneviyatını hedef alan bu tür eylemlere izin verilmemesi yönündeki çağrımızı yineliyoruz.