Gebelik testi ne zaman yapılır? Gebelik test çeşitleri nelerdir?

TAKİP ET

Kan ya da idrar yoluyla yapılan hamilelik testin de pozitif veya negatif sonuç ele alınmaktadır. hastaneler de yapılan kan alımıyla sonuç kesin bir yöntemdir fakat evde yapılan idrar yönteminde ise değişiklik göstermektedir. İdrar yoluyla yapılan gebelik testlerinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir sorusu ise sıkça sorulmaktadır. Gebelik testi sonuçları nasıl anlaşılır? İşte konu hakkında detaylar

Reklam
Reklam

Gebelik testin ne zaman ve ne durumda yapıdığı sonucu etkilemektedir. İdrarda HCG seviyesi ölçümü ile yapılan bu testte doğru uygulamak önemlidir. Kullanılan testin durumu da önemli rol oynamaktır.Gebelik testinde dikkat edilmesi gerekler haberimizde 

 Adet dönemi yakın gebelik testi pozitif çıkar mı?
Yumurta döllenmesinin ardından gebelik başlasa da HCG hormonunda artış olmaz. Bu hormon adet günün yaklaşması ile vücutta artış gösterdiğinden hamilelik testi yapmak için en iyi zaman dilimi periyodunuzun gecikesinden 1 hafta sonrasıdır. Daha erkende yapabilirsiniz, ancak testi saptayabilmesi için yeterli HCG hormonu üretmemiş olabilirsiniz. Hamileliğin erken dönemlerinde HCG seviyeniz her 2-3 günde bir artış gösterir. 
4 haftalık gebelikte BETA HCG değeri kaç olmalıdır?
Hamileliğin ilk zamanından kontroller başlamalıdır. Beta HG hormonu devreye girdiğin de bu hormonun değeri ölçülmektedir.  İstenen Beta HCG yani kan testi sonuçları gebeliği belirlemek için en güvenilir yöntemler biridir. Döllenmenin ardından Beta HCG hormonunda artış meydana gelir. Her dönem de beta HCG değeri değişiklik göstermektedir. Fakat 4 haftalık gebe bir kadın da değerin 5-425mlu/ml olması beklenmektedir. 
Gebelik testin pozitif olduğu nasıl anlaşılır?
İdrar yoluyla test yapıldığında çizgiler halinde ölçüm yapılmaktadır. 2 kırmızı çizgi pozitif yani hamile olduğunuzu gösterirken tek kırmızı çizgi negatif anlamına gelmektedir. Kan yoluyla bakıldığında ise Beta HCG değerine bakılmaktadır. 

Hamilelik testi sonucu kaç dakikada belli olur?
test yaptıktan sonra heyecanlı bekleyişin ne kadar süreci sıklıkla araştırılmaktadır. İdrar yoluyla çizgi halinde gebelik testi yapıldığında 5-6 dakika içerisinde sonuç karşınıza çıkmaktadır. Fakat kandaki değer ile hamilelik testi yaptırmak istiyorsanız bu kuruma göre değişiklik göstermektedir. 
Bozuk gebelik testi 
Gebelik testi sonuçlarında her zaman yanılma payı bulunmaktadır. Bu bazen bekleme süresi, zamanlama ya da uygulama esnasında yapılan hatalardan kaynaklanabilir. Bunlara ek olarak gebelik testinin yanlış sonuç vermesi bozuk testlerden de kaynaklanabilir. 

gebelik testi gebelik testi ne zaman yapılır gebelik testi detayları