Gebelikte ödem atma yöntemleri. Hamilelikte ödem sökücü doğal tarifler nelerdir? Hamilelikte ödem nasıl sökülür?

TAKİP ET

Hamilelik döneminde anne adaylarının başına bela olan en büyük sorunlardan biri ödemdir. Hamile kişiler gebelikte ödem atma yöntemleri nelerdir, hamilelikte ödem sökücü doğal tarifler nelerdir, hamilelikte ödem nasıl sökülür sorularının yanıtlarını araştırıyor.

Reklam
Reklam

Hamilelik sırasında anne adaylarının en çok şikayet ettiği konuların arasında ödem konusu gelmektedir. Ödemler vücutta şişlik olarak kendini gösterir. Hamilelik döneminde vücutta çok fazla değişim olduğu için ödemler biraz fazla gözükebilir. Hamilelik döneminde anne adaylarının başına bela olan en büyük sorunlardan biri ödemdir. Hamile kişiler gebelikte ödem atma yöntemleri nelerdir, hamilelikte ödem sökücü doğal tarifler nelerdir, hamilelikte ödem nasıl sökülür sorularının yanıtlarını araştırıyor.

Ödem Neden Oluşur?

Dedemler en çok ayakta kendini gösterir. Öyle ki artık ayakta durmak istemezsiniz. Ödemlerden kurtulmak için bazı yöntemler mevcuttur. Evde doğal yöntemler uygulayarak doktor kontrolünde ödemlerden kurtulabilirsiniz.

Vücut normalden fazla su tutarsa ödem oluşur. Sonra o o ödemler şişkinliğe neden olmaktadır. Ödem genellikle kol, el, bilek ve ayak da görülür. Hamileler en çok ödemden şikayet etmektedir. Çok fazla ödem oluşumu çeşitli hastalıkların belirtisi olabilir. Anne adayları ödemden dolayı zorlanırlar. Öyle ki şişkinlik dolayısıyla Parma yüzük takılmaz ve ayakkabılar iyi demet hale gelir. Çeşitli bitkisel tariflerle ödevler kurtulma yollarını sizler için sıraladık.

Ödeme Sebep Olan Şeyler

Hamilelik döneminde damarlarda dolaşan kan hacmi %50 olarak artmaktadır. Yükselen kan hacmi dolayısıyla damarlar genişler ve daha fazla sıvı akışı meydana gelir. Sıvının bir kısmı daha fazla olduğu için doku içinde birikmeye başlar. Gebeliğin ilerleyen aylarında sıvılar biriktikçe vücutta şişmeler meydana gelir. Bunun yanında az su içmek, dengesiz beslenmek, kafein tüketmek, uzun süre ayakta bulunmak ve sıcak havaya maruz kalmak hamilelik sırasında ödem oluşturan önemli nedenlerdir.

Hamilelikte Ödem Ne Zaman Ortaya Çıkar?

Hamilelik aylarında ödemin oluştuğu tarih genellikle altıncı aydan sonra başlar. Ödevler genellikle el ve ayak bileklerin de uyuşma ve karıncalanmaya sebep olur. Ağrı yapmaz. Hamilelik döneminde ödem bebeğe zarar vermez. Ancak eğer önlem alınmazsa ciddi sorunlara yol açabilir. Gebelik döneminde önlem alınmadan ihmal edilen ödemler yüksek tansiyona sebep olabilir. Ayrıca şişlikler nefes almakta zorluk çektirebilir. Bunun yanında şiddetli baş ağrısı yapabilir. Bu tür durumlar yaşarsanız muhakkak doktorunuza anlatmanız gerekiyor.

Hamilelikte Ödem Yapan Besinler

Hamilelik sırasında ödem yapan bazı besinler bulunmaktadır. Fazla tuz tüketimi ödeme sebep olmaktadır. Tuz oranı yüksek olan konserve yiyecekleri, sucuk, sosis ve salam gibi besinleri fazla tüketmekten kaçınmanız gerekiyor. Soda, kahve, çay gibi içerisinde kafein içeren içeceklerden uzak durmanız gerekiyor. Bu gıdalar fazla tüketildiğinde vücutta su birikintilerine yol açar. Bunun yanında et ve yumurta ürünleri tüketmeniz sizin için iyi olacaktır. Çünkü bu yiyecekler sıvı miktarını dengeler.

Hamilelikte Ödemden Kurtulmanın Doğal Yolları

Hamilelik sırasında ödemden kurtulmak istiyorsanız bazı uygulamalar yapmanız gerekiyor. Hamilelikte anne adayları en çok özenle şikayet eder. Bu süreçte ödem şikayetleri, valiz şikayetleri ve fazla kilo alımı hamileye rahatsız eder. Hamilelik döneminde ortaya çıkan ödemelerden kurtulmak istiyorsanız sizler için bazı öneriler getirdik.

Her gün düzenli bir şekilde egzersiz yapmanız önemlidir. Eğer hamilelik sırasında çalışıyorsanız ve ayakta durmanız gerekiyorsa belli zaman aralıklarında dinlenip ayaklarımıza havaya kaldırmanız faydalı olur.

Yiyeceklerinizi protein içerikli gıdalarla desteklemeniz gerekiyor. Tuzlu gıdalardan uzak durmanız sizin için iyi olacaktır. Çünkü tuzlu gıdalar ödem artışına neden olmaktadır. Tuzu ayarında tüketmek gerekiyor.

Sürekli aynı pozisyonda oturmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Belli aralıklarla ayağa kalkıp dolaşım ya da pozisyon değişikliğine gidilir.

Kılık banyo ödeme iyi gelmektedir. Akşam olduğu zaman ayaklarınızı tuzlu suda dinlendirebilirsiniz.

Hamilelikte Ödeme İyi Gelen Yöntemler

Hamilelik sırasında vücudun sıkıştıracak dört kıyafetlerden ve ayakkabılardan uzak durmanız gerekiyor genellikle rahat ve düz giysiler tercih ederseniz sizin için iyi olacaktır. Eğer ödem sizi çok rahatsız ediyorsa doktorunuza danışmanız gerekiyor. Doktor size varış çorabı önerebilir. Su tüketimini ayarında tutmanız gerekiyor. Ödem söktürücü bitkisel ve doğal yöntemler bulunuyor.

Sabah kahvaltılarında yeşil çay içebilirsiniz. Hem soğuk algınlığına karşı korumaktadır hem de kan dolaşımını düzenler. Sabah kahvaltılarında siyah çay içeceğinize yeşil çay içiniz.

O gebelikte çok sık bir şekilde karşılaşılan mide bulantısını azaltma noktasında zencefil doğal bir etkiye sahiptir. Zencefil vücuttaki şişkinliğe azaltır gibi hazımsızlığı da önlemektedir.

Bunun yanında kuşbunu bitkisi de ödem atmak konusunda önemlidir. Yüksek C vitaminine sahip olduğu için kuşbunu vücut direncini artıracak.

Ihlamur, soğuk algınlığı ve grip karşısında vücudunuzu korur. Böbreği yormadan vücudunuzdaki ödemin kolay bir şekilde atılmasına yardımcı olur.

Yukarıda bahsettiğimiz bitki çaylarını günde bir ya da iki fincan tüketmeniz yeterli olacaktır. Ancak her kadının ve her anne adayının vücut yapısı aynı olmadığı için uygulamak istediğiniz yöntemleri öncelikle doktorunuza danışarak uygulamaya sokmamız gerekiyor.

Hamilelikte Ödem Sorunu

Dediğimiz gibi ödem hamilelik sırasında gerçekten hamile olan kişiyi rahatsız eden önemli bir sorundur. Eğer önlem alınmazsa ilerleyen zamanlarda daha büyük sorunlara yol açabilir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi ödem atmak için doğal yöntemler mevcuttur. Bu yöntemleri doktor eşliğinde uygularsanız kısa süre içerisinde sonuç alabilirsiniz. Hamilelik sürecinde ve ilerleyen süreçlerde ödem şikayetinden kurtulmak istiyorsanız önceden önlem almanız gerekiyor. Bu açıdan ödem belasından kurtulmak imkansız değildir.

hamilelikte ödem atma yolları gebelikte ödem