Geçmek bilmeyen baş ağrıları büyük bir uyarı işareti! Dikkate alınmazsa sonuçları korkunç

TAKİP ET

Özellikle Ramazan ayında geçmeyen baş ağrısı yaşayanlara Op. Dr. Mehmet Feryat Demirhan uyarıda bulundu. Baş ağrıları zaten bir soruna işaret ederken, geçmeyen baş ağrısı büyük bir sorun olduğunun ciddi bir habercisi. İşte geçmeyen baş ağrısı sebeplerine dair detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Günlük rutinlerde milyonlarca insan her gün “Başım çok ağrıyor” cümlesini kurabiliyor. Ramazan ayında artan ve geçmek bilmeyen baş ağrılarına dairse Op. Dr. Mehmet Feryat Demirhan bazı açıklamalarda bulundu. Peki, baş ağrısı sebepleri nelerdir? Baş ağrısı neden olur? Baş ağrısı hangi hastalıkların göstergesidir?

BAŞ AĞRISI CİDDİYE ALINMALI!

Op. Dr. Mehmet Feryat Demirhan, baş ağrısı geçmeyen insanlarda tümör olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylerken, “Kafatasına içten büyüme nedeniyle baskı oluşur, basınç artar ve bu şekilde belirti gösterir. En sık belirtilerden birisi baş ağrısı olmakla birlikte nöbet geçirme, baş dönmesi, kol bacak güçsüzlüğü, bulantı - kusma, kişilik bozuklukları, konuşma - görme ve yürüyüşte bozukluklar, demans belirtileri görülür.” ifadelerine yer verdi.

SIK VE ŞİDDETLİ BAŞ AĞRISI MUAYENE EDİLMELİ

Op. Dr. Demirhan, ciddiyetle şunları söyledi:

“Mutlak tanı muayene edilmeden konamaz. MR (Manyetik Rezonans) ve BT (Bilgisayarlı tomografi) ile mutlaka lezyonun tümör olup olmadığı kontrol edilmelidir. Günümüzde artan deneyim ve yüksek teknoloji ile belirlenmektedir. Ameliyatlar ise daha güvenli şekilde gerçekleştirilmektedir.”