Genç girişimciler için Bağkur desteği şartları nelerdir?

TAKİP ET

Genç girişimci kişilere devlet tarafından birçok destek sağlanmaktadır. Bu desteklerden biri olan Bağkur desteğinin detayları araştırılmaktadır. Genç girişimci adayları, Bağkur desteğinden nasıl yararlanacaklarını merak etmektedir. Genç girişimciler bağkur desteğinden nasıl yararlanır? Bu haberimizde Genç girişimci Bağkur desteği detaylarını ve koşullarını sizler için derledik. İşte genç girişimciler için Bağkur desteği şartları...

Reklam
Reklam

Genç girişimciler de Bağkur desteğinden yararlanabilmektedir.Kendi işini kurmak isteyen genç girişimciler Bağkur desteği 1 sene boyunca verilmektedir. Bu destek için 18-29 yaşları arasında olmak gerekir. Bu destekten yararlanan kişiler 3 sene boyunca vergi ödememektedir. Genç girişimciye Bağkur desteği nasıl sağlanmaktadır?

Genç girişimciye Bağkur desteği 

Bu destekten yararlanabilmek için bazı koşulları yerine getirmek gerekmektedir. İlk kez vergi mükellefi olarak iş yeri açan gençler, 3 sene boyunca vergi ödememektedir. 3 sene boyunca gelirlerinin 75 bin TL'lik bölümü için gelir vergisi ödememektedir. 75 bin TL'yi matrah beyan eden genç girişimcilerin yıllık olarak 16 bin TL ellerinde bulunur. Bu destekten sadece 1 kez yararlanabilir. Genç girişimci koşullarını sağlayan kişiler aşağıdaki gibidir;

Genç girişimci işletmenin sahibi olmalıdır.

Prim desteği alabilmeli

Gençler ayrı olarak şirket kurabilmeli ve ayrı olarak teşvik edilmeleri gerekir. 

Zirai,mesleki ve ticari olarak faaliyetlerde bulunan kişiler

18 ve 29 yaş aralığında olmalı

Menkul ve kira olarak ek kazancı olmamalı 

Bağkur desteği yararlanamayan kişiler kimler?

1 Haziran 2018 tarihinden önce işe başlayan mükellefler bu destekten yararlanamamaktadır. Anonim veya Limited şirket kuruluşlarına teşvik verilmemektedir. Başka ortakları bulunan ve daha önceden vergi mükellefi olan kişiler bu destekten yararlanamaz. 

Genç girişimci desteği nedir?

İnteraktif Vergi Daireleri aracılığıyla internet ortamında hazırlanan dilekçe ile bu destekten yararlanılabilir. Destekle ilgili koşulları sağlayan kişiler, kuracakları şirketin kuruluş aşamasında mali müşavirlerden destek almaları gerekir. Dilekçenin sonucu size iletildikten sonra size en yakın SGK müdürlüğüne giderek Bağkur Sigortalı Tescil Servis'ine dilekçeyi iletebilirsiniz. Başvuru sırasında Bağkur prim borçlarınızı da sildirebilirsiniz.

Sigortalı kişiler tescil işlemi nasıl yapar?

Bu destekten yararlanan kişiler ilgili kurumun veri transferini beklemesi gerekir. Otomatik şekilde kuruluşlarının borçları silinecektir.Bu esnada beklemek istemeyen kişiler, Bağlı oldukları kuruma Genç Girişimci istisnalarından yararlandığını gösteren belgeyi ibraz edebilir. 

Genç girişimci işçi desteği 

Bu destek tarımsal,mesleki ve ticari alanlarda faaliyet gösteren kişilere sağlanmaktadır. İlk kez vergi mükellefi olacak kişiler bu destekten yararlanabilir. Bu destek 2021 yılında da devam etmektedir. Başka şirket kurulması durumunda teşvik süresi uzatılmamaktadır. Genç girişimci desteği koşullarıyla aynı koşulları içermektedir.

genç girişimci bağkur desteği Genç girişimci destekleri Bağkur desteği