Gençlerin hayali "influencer" kavramı nedir? İnfluencer nedir? Nasıl İnfluencer olunur?

TAKİP ET

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte her şey değişti. Artık devir teknoloji ve hatta sosyal medya devri haline geldi. Eskiden gelen birçok alışkanlık, iletişim modeli ve ilişki türleri sosyal medya ve teknoloji çağında çok farklı boyutlara ulaştı. Son zamanlarda hayatımıza giren 'infuencer' kavramını da sık sık duymaktayız. İnfluencer olmak isteyen gençlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Peki, İnfluencer nedir? Nasıl İnfluencer olunur? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Devir teknoloji devri olurken pek çok alışkanlık, gelenek, davranış da değişime uğradı. Günümüzde var olmak kavramı ancak internet ile mümkün. Hemen hemen her işimizi sanal olarak halletmekteyiz. Sağlıktan, eğitime pek çok alanda teknoloji önemli bir yere sahiptir. Özellikle sosyal medyaların yaşantımıza dahil olması yenilikleri, değişimleri beraberinde getirdi. Sosyal anlamda davranış modellerini değiştiren bu çağ, öte yandan özellikle genç kuşağa çok farklı imkanlar ve yollar sunmaya başladı. Son dönemlerde insanların sıkça karşılaştığı “Z Kuşağı” grubu, yani genç nesil, sosyal medyayı artık avucunun içi gibi biliyor. Bu da yine son dönemlerde sıkça karşılaştığımız “influencer” tanımını ortaya çıkarıyor.  Artık aşina olduğumuz bu kavram hayatımıza tamamen yerleşti. Hemen hemen her genç influencer olabilmenin hayalini kurmaktadır. İnfluencer olmanın neden bu kadar cazip geldiği de fazlasıyla merak edilmektedir. Peki, İnfluencer nedir? Nasıl İnfluencer olunur? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Influencer Nedir, Nasıl Olunur?

Dünya genelinde ve ülkemizde artık en azından bir tane sosyal medya mecrasını kullanmayan insan neredeyse kalmadı. Küçüğünden büyüğüne kadar hemen hemen herkes sosyal medyayı kullanmaktadır. İnsanlar artık var olduklarını kendilerini sanal ortamda göstererek kanıtlamaya çalışmaktadır. Bu kadar geniş bir kullanıcı alanı bulunan sosyal medya, haliyle yeni bir iş sahasına dönüştü. Zira burada milyonlarca potansiyel müşteri bulunuyor. Bu da “influencer” olarak tanımlanan kişilerin, anlaşma sağladığı marka ve şirketlerle, reklam ve sponsorluk anlaşması yaparak ciddi kazançlar elde etmesine olanak tanıyor.

Influencer’lar, markalar ya da ellerindeki ürünü sosyal medya hesapları üzerinden takipçileri ile paylaşarak deneyimlerini aktarıyor ve aslında ürünü pazarlamış oluyor. Kelime çevirisi olarak aşağı yukarı “kitleleri etkileyen” anlamına gelen Influencer’lar, geniş bir kitleye ulaşmaları halinde ciddi kazançlar elde edebiliyor.

 

Influencer Olmak İçin Hangi Adımları Atmak Gerekir?

Sanal bir çağda yaşadığımız göz önüne alındığında birçok kişi de influencer olmak istemektedir. Böyle bir hayali olan kişilerde neler yapması gerektiğini araştırmaktadır. Influencer olmak isteyen birinin ilk olarak sosyal medyayı ciddi anlamda aktif bir şekilde kullanması gerekiyor. Ancak burada kullanıcının, palas pandıras paylaşımlarda bulunmak yerine, doğru adımlar atarak sosyal medyayı kullanması ve kitlelere ulaşmaya başlaması gerekiyor. Doğru ve yoğun sosyal medya kullanımı ile birlikte kişi, en azından bir alanda “uzman” olduğunu ya da o alanda yeteri kadar etkileyici bir donanıma sahip olduğunu da göstermelidir. Bu özellikleri ile kitlelere hitap edebilen kişiler, zaten bir süre sonra markaların da dikkatini çekecektir.

 

 

Influencer’lar Nasıl Para Kazanıyor?

Akıllardaki en önemli sorulardan bir tanesi de influencer olunduğunda nasıl para kazanılacağıdır. Birçok kişi influencer olurken neler yaparak para kazanabileceğini ya da nasıl daha kolay kazanç elde edebileceğini araştırmaktadır.  Doğru sosyal medya kullanımı, sosyal medyada aktif olma, en az bir alanda donanıma sahip olma adımlarından sonra markalarla anlaşma sağlanır. Bu anlaşma sonrası markalar, influencer’ları takip eden kitlelerin sadakatini kullanır ve ürünlerini tanıtımını ve pazarlamasını yapmaya başlar. Bu ortaklık ile birlikte kişiler de ciddi kazançlar elde etmeye başlayabilir.

İnfluencer İnfluencer nedir Nasıl İnfluencer olunur Influencer’lar Nasıl Para Kazanıyor