Girdap kelimesi ne anlama gelir? TDK sözlük anlamı nedir?

TAKİP ET

Birçok farklı ortamda duyulan kelimelerden biri Girdap kelimesidir. Girdap kelimesinin ne anlama geldiği araştırılmaktadır. Girdap kelimesi ne anlama gelir? Girdap kelimesinin TDK sözlük anlamı da merak ediliyor. Girdap kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Bu haberimizde Girdap kelimesinin sözlük anlamını sizler için derledik. İşte Girdap kelimesinin anlamı...

Reklam
Reklam

İnternet haber sitelerinde , televizyon haberlerinde daha çok duyulan kelimelerden biri olan ''Girdap'' kelimesinin anlamı araştırılmaktadır. Girdap kelimesinin anlamı nedir? Girdap kelimesi sözlükte nasıl geçer?

Girdap kelimesinin anlamı

Girdap kelimesi dilimizde uzun yıllardır yaygın olarak kullanılmakta olup Farsça kökenli bir kelimedir. Girdap kelimesinin iki farklı anlamı vardır. Tehlikeli yer anlamına gelen girdap aynı zamanda su veya hava akımlarının ters  dönmesi anlamına da gelmektedir. 

Girdap  kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamına bakıldığında iki  anlamı vardır  İlk olarak  Tehlikeli yer veya durum olarak listelenmiştir.  Bir engelle karşılaşan su veya hava akımının dönerken, batarken   ters akıntıların oluşturduğu dönme,eğim olarak adlandırılır.

Girdap ne demek? Girdap TDK Girdap