GittiGidiyor kullanıcı hesapları ne olacak? GittiGidiyor çalışanların tazminatı verilecek mi?

TAKİP ET

GittiGidiyor'un Türkiye faaliyetlerine son veriliyor. 2011 yılında çoğunluk hissesini satın aldığı GittiGidiyor'un Türkiye faaliyetlerine son verileceğini açıklayan ABD'li e-pazar yeri işletmecisi eBay, konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı ve kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermeye çalıştı. 

Reklam
Reklam

GittiGidiyor’un Türkiye faaliyetlerine son veriliyor. 2011 yılında çoğunluk hissesini satın aldığı GittiGidiyor’un Türkiye faaliyetlerine son verileceğini açıklayan ABD’li e-pazar yeri işletmecisi eBay, konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı ve kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermeye çalıştı.  GittiGidiyor’un 18 Temmuz tarihinden itibaren yeni sipariş almayacağı bilgisi paylaşılırken kullanıcıların nesapları ve GittiGidiyor çalışanlarının tazminat hakları ile ilgili de açıklama geldi. Peki, GittiGidiyor kullanıcı hesapları ne olacak? GittiGidiyor çalışanların kıdem ve tazminatı verilecek mi? GittiGidiyor çalışanların durumu ne olacak? İşte tüm merak edilenler…

Kullanıcı Hesapları Ne Olacak?

ABD’li e-pazaryeri işletmecisi eBay tarafından 2011 yılında çoğunluk hissesi satın alınan GittiGidiyor, Türkiye faaliyetlerine son vereceğini duyurdu. eBay, konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı ve GittiGidiyor’un 18 Temmuz tarihinden itibaren yeni sipariş almayacağını duyurdu. Kullanıcılar ise 5 Eylül tarihine kadar hesaplarına erişebilecek.

Çalışanların Kıdem ve Tazminat Hakları

Dev e-ticaret platformunun kapanma kararının ardından çalışanların durumu merak konusu oldu. Cumhuriyet’te yer alan bilgiye göre, müşteri hizmetleri dışındaki şirket çalışanları 31 Temmuz tarihine kadar çalışmalarını sürdürecek. Diğer yandan çalışanların kıdem ve tazminat gibi tüm hakları da bu hafta içerisinde yapılacak olan birebir görüşmelerde hesaplanacak ve ödenecek.

Son Tarih 30 Eylül

Kapanma açıklaması yapan GittiGidiyor, ‘Bugün veda zamanı’ ifadelerine yer verdi. Söz konusu açıklamada 30 Eylül tarihinden sonra kullanıcı hesaplarına erişim olmayacağı duyurusu da yapıldı.