Giyim sektöründe satılmayan ürünler stok yoğunluğu oluşturdu

TAKİP ET

Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşların Alım gücü düşerken giyim sektöründe de alarm Zilleri çalmaya başladı. Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlar alışveriş yapamayınca giyim sektörü Ekim ayında adeta dip noktayı gördü.

Reklam
Reklam

Giyim sektöründe fiyatlar bir yılda neredeyse iki katına çıkarken vatandaşlar alışveriş yapmakta zorluk çekmeye başladı. Özellikle Ekim ayında fiyat Yükselişi İyi de niye kendini hissettirdi. Vatandaşlar yükselen fiyatlar nedeniyle almaktan vazgeçince Ekim ayında giyim sektörünün satışları dibe vurdu. Durum böyle olunca da giyim markaları talepleri kesmeye başladı. Konfeksiyon atölyeleri ise kapasite düşürüyor. Giyim firmalarının ellerinde kalan ürünler stok fazlalığına sebep oldu. Artık markalar yeni sipariş vermeyi erteliyor.

Turist alışverişi de azaldı

Artan fiyatlar nedeniyle yerli alışveriş azarlarken turist alışverişinin de az aldığı öğrenildi. Markalarda oluşan stok yükü nedeniyle siparişler öteleniyor. Şimdi markalar stokları eritmek için indirim yapmaya başlıyor. Diğer yandan Ekim ayında giyim alışverişinin son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi öğrenildi.

İndirim kampanyaları öne çekildi

Giyim alışverişinin azalması ile evde kalan stokların tüketilmesi için büyük markalar indirim kampanyalarını öne çekmeye başladı. Kasım ayının indirim ayı olarak bilinmesi sebebiyle ay sonunda zaten indirimler bekleniyordu. Ancak evde kalan ürünlerin eritilmesi ve yeni Siparişlerim verilmesi için birçok firma indirimleri ay başında yapıyor.