Gizli numarandan gelen aramaları öğrenebilirim? Beni Kim Aramış?

TAKİP ET

Vatandaşlar cep telefonlarından gizli olarak aranan numaraların kim olduğu merak ediyorlar. Peki gizli numaradan gelen aramaları nasıl öğrenebilirim? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Vatandaşlar cep telefonlarından gizli olarak aranan numaraların kim olduğu merak ediyorlar. Şimdilerde karşı taraftan gelen gizli aramaları kimin gerçekleştirdiği, hangi operatöre bağlı olduğunu, numaraya kayıtlı hat sahibinin adı ve soyadı bilgileri öğrenmek mümkündür. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone gibi GSM operatörlerine kayıtlı olan hem gizli numaralardan gelen aramalar hem de telefonlar kapalıyken gelen aramaların kimden geldiğini öğrenmek artık çok kolay.  

Numara ile arayan kişiyi öğrenmek


En çok karşı taraftan gelen aramaların kimden geldiğini öğrenmek isteyen mobil hat kullanıcılarının sorgulama yapabilmeleri için hat sahibinin tarifesinde hattının sorgulama servisinin açık olması gerekmektedir. Fakat sorgulama servisi açık olan kişiler karşı taraftan gelen aramaların kimden geldiğini çoğu kez öğrenemez çünkü yeni hat alımlarında operatörlere numaram gözükmesin talimatı verilirse veya hattın uygulama ayarlarında numaram gözükmesin ayarı aktif olursa numara sahibini bulmak zorlaşmaktadır. Bu durumlarda numara öğrenme talimatı savcılık tarafından gerçekleşmektedir. 

Bilinmeyen numaralardan gelen aramaları bulma


Sürekli olarak gizli numaradan arama alan kişiler Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunabilirler. Turkcell, Vodafone ya da Türk Telekom hatları için operatörler suç duyurusunda bulunmak işe yaramaz. Çünkü mobil hat operatörleri kişisel verilerin güvenliği mevzuatı gereğince sorgulama yapılmak istenilen numaranın kime ait olduğunu paylaşamazlar. Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda bulanan vatandaşların talebine göre rahatsızlık veren hat sahibini öğrenmek için harekete geçerler. Savcılık, Türk Ceza Kanunu (TCK) hükümlerine göre şikâyet sebebi ile yazılı şikayetler başvuru sonrasında dava veya soruşturma açarlar. Cumhuriyet Başsavcılığı ya da 1. Kademe Yargı Yolu mahkemeleri dava veya soruşturma aşamalarında Vodafone, Turkcell, Türk Telekom ya da diğer operatörle resmi bir yazı göndererek kişiyi rahatsız eden telefon numarasına ait bilgilere ulaşabilirler. Bu durumlarda operatörler görüşme kayıtlarını ve hat sahibini bilgilerini vermek zorundadır.  

Türk Telekom beni kim aramış servisi


Hat sahibinin izin verdiği ya da gizlenmeyen telefon numaralarının öğrenilmesi Türk Telekom operatöründe mümkündür. Bunun için yapılması gereken TTREHBER servisine izin verilmiş olması gerekmektedir. Bu sorgulama 2 şekilde gerçekleşir.
- http://www.ttrehber.turktelekom.com.tr adresinden rahatsızlık veren kişi tahmin ediliyorsa adı ve soyadı il ve semt seçilerek bul butonu tıklanır.
- Türk Telekom’un 11811 numaralı Beni Kim Aramış Telefon Numarasını Nasıl Öğrenebilirim? servisi aranarak sorgulama yapılabilir. Öğrenilmek istenen numaranın başında sıfır olmadan 11855’e gönderilerekten de aranan numara öğrenilebilinir. Ama bu mesaj sonunda belli bir miktar ücret alınmaktadır.  
Türk Telekom telefon numarası sorgulama işlemini yapmak için tıklayınız.

Turkcell bilinmeyen numara servisi


Turkcell operatörlerinden aranan numarayı öğrenebilmek için Turkcell Rehber servisine üye olmak ve numaranın sorgulamalara açık olması gerekmektedir. Bu hizmetin bedeli ise 3,99 TL’dir. Kişilerin izin vermediği numaralar ise buradan görüntülenmez. Numaralarda bu servisi iptal etmek için REHBER İPTAL yazıp 2200’a gönderilebilir. Turkcell’de arayan numarayı sorgulamak için öğrenilmek istenilen numaranın başına sıfır koymadan 2200’a kısa mesaj gönderilebilir ya da 11832 nolu numarayı arayarak sorgulama işlemi yapılabilir. 

Vodafone beni kim aramış servisi


Vodafone’de de bilinmeyen numaraları bulma servisi diğer oparetörler gibidir. Vodafone 11842 nolu bilinmeyen numaralar servisi aranarak sorgulama işlemi yapılır. Vodafone’de SMS ile sorgulama yapmak için KIM yazıp boşluk bırakarak numara başından sıfır olmadan yazılır ve 7048’e gönderilir. Sonrasında numaranın kime ait olduğu bilgileri size gönderilir. Bu işlem ücreti 3,5 TL’dir. 

WhatsApp ve Facebook’tan bilinmeyen numara sorgulama işlemi


WhatsApp’tan numara sorgulamak için karşı taraftan gelen numara rehbere kaydedilir ve WhatsApp’ta bulunan kişilerim bölümüne girerek kimin olduğu öğrenilebilinir. Fakat u durumda aranan numaranın WhatsApp’a kayıtlı olması profilinin herkese açık olması gerekmektedir. Facebook’tan ise bilinmeyen numara sorgulaması yapmak için aranılan numaranın Facebook’ta kayıtlı ve herkese açık durumda olması gerekmektedir. Arama yapmak için numara başında sıfır olmadan Facebook ana sayfası ara bölümünden aratılarak yapılır. 

Telefonum kapalı iken beni kim aradı? 


Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hatları için telefon kapalıyken kimin aradığını öğrenmek şu şekillerde gerçekleşir:

Turkcell:

KIM yazıp 2200’a gönderin. Sizi kimin ne zaman ve kaç kere aradığını bildiren Kim Aramış SMS’lerini hemen alabilirsiniz. 

Vodafone:

542 müşteri hizmetleri aranarak ya da ARAYANKIM yazıp 8000 SMS gönderilerek öğrenilebilir.

Türk Telekom:

SMS ile ArayanıBil servisini ulaşılamayan durumlarda aktif kullanmak için AÇIK yazarak 5555’e gönderilir ve *100# ile ArayanıBil aktivasyon işlemlerinizi *100# işlemler bölümünden yapabilirsiniz. 

gizli numaradan gelen aramayı nasıl öğrenebilirim gizli numaradan gelen aramaları açma gizli numaradan gelen aramayı bulma gizli numaradan gelen aramaları kapatma gizli numaradan gelen aramayı açma