Golyat nedir, ne demek? Yalnız Kurt dizisi Golyat'ın anlamı

TAKİP ET

Adından başarıyla bahsettiren yapımcı Osman Sınav Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Sen Anlat Karadeniz dizilerine imzasını attı. Ses getiren bu dizilere Yalnız Kurt'ta eklendi. Yalnız Kurt dizisinin tanıtımında yer alan Golyat dikkatleri çekti. Yalnız Kurt, Golyat isimli bir küresel gücün yaptıkları ve buna karşı mücadele ekranlara gelecektir. Yalnız Kurt golyat nedir? Golyat ne demek?

Reklam
Reklam

28 Ocak Cuma akşam ATV ekranlarında ilk bölümüyke seyirciyle buluşacak Yalnız Kurt dizisinin tanıtımları ses getirdi. Tanıtımlarda yer alan golyat nedir ne ne anlama gelir soruları sıklık kazandı. Golyat, farklı toplumlarda ve dinlerde çeşitli anlamlara gelmektedir. Yalnız Kurt golyat nedir, ne anlama gelir? İşte detaylar...

Yalnız Kurt dizisinin tanıtımında yer alan golyat, Peygamberlerin mücadele ettiği bir devdir. Câlût ya da Golyat, MÖ 11. yüzyılda yaşadığına inanılan ve Tanah, Eski Ahit ve Kur'an'da bahsi geçen savaşçı dev. İsrail Krallığı'nın gelecekteki hükümdarı Davud ile yaptığı ve kaybettiği düello ile bilinir.

Calut'un boyu

Câlût'un boyu tarih boyunca çeşitli yazar ve çevirmenler tarafından gitgide büyütülmekle birlikte; eldeki en eski belgeler olan Ölü Deniz Tomarları'nda, 1. yüzyıl tarihçilerinden Josephus'un kayıtlarında ve 4. yüzyıl Septuaginta'sında (Yunanca Eski Ahit) "4 dirsek (kübit) ve bir karış (span)" olarak verilir.

Golyat ne demek Yalnız Kurt golyat ne demek Golyat ne anlama gelir Yalnız Kurt golyat