Google asistan'dan rahatsız olan dikkat! Nasıl kapatılır?

TAKİP ET

Google Asistan, bilgilere hızla erişmenizi ve cihazınızı kontrol etmenizi sağlar. Ancak kullanmak istemiyorsanız kolayca kapatabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Google Asistan, birçok Android cihazda yerleşik olarak bulunan ve iOS cihazlar için bağımsız bir uygulama olarak da kullanılabilen bir sanal asistandır . Yalnızca sesinizi kullanarak bilgilere hızlı ve kolay bir şekilde erişmenizi, cihazınızı kontrol etmenizi ve görevleri gerçekleştirmenizi sağlar. Ancak kullanmak istemiyorsanız kolayca kapatabilirsiniz. İşte nasıl…

Google Asistan nasıl kapatılır
•    Bir Android cihaz kullanıyorsanız, cihazınızda Google uygulamasını açın ve ekranın sağ alt köşesindeki "Diğer" düğmesine dokunun. Bu, uygulamanın menüsünü açacaktır.
•    Menüde, “Ayarlar” seçeneğine dokunun. Bu, Google uygulaması için Ayarlar sayfasını açacaktır.
•    Ayarlar sayfasında, “Google Asistan” seçeneğine dokunun. Bu, Google Asistan ayarlarını açacaktır.
•    Google Asistan ayarları sayfasında, "Google Asistan" seçeneğinin yanındaki geçiş anahtarına dokunun. Bu, asistanı kapatır.
•    Eğer cihazınızdaki asistanı tamamen kapatmak istiyorsanız “Voice Match ile Erişim” seçeneğini de kapatmanız gerekecek. Bunu yapmak için "Asistan cihazları" bölümüne gidin ve asistanı kapatmak istediğiniz cihaza dokunun.
•    Cihaz ayarları sayfasında, "Voice Match ile Erişim" seçeneğinin yanındaki geçiş anahtarına dokunun. Bu, cihazınızdaki asistanı kapatır.

Hepsi bu kadar! Bu adımları izleyerek, Android cihazınızda kolayca kapatabilirsiniz.

Bir iOS cihazı kullanıyorsanız, işlem biraz farklıdır. Asistan'ı iOS'ta kapatmak için Google Asistan uygulamasını açmanız ve ekranın sağ üst köşesindeki profil simgesine dokunmanız gerekir. Oradan, "Ayarlar" seçeneğine dokunun ve ardından kapatmak için "Google Asistan" seçeneğinin yanındaki geçiş anahtarına dokunun.