Google az önce açıkladı! Hemen bu uygulamaları cep telefonunuzdan kaldırın

TAKİP ET

Dünyaca ünlü teknoloji devi Google az önce cep telefonunda bulunmaması gereken uygulamaları paylaştı. Cep telefonunuza yüklediğiniz bazı uygulamalar hem ekonomik açıdan Hem de sosyal anlamda size zarar verebilir. Çünkü uygulamaları bilgileri çalıyor ve bunları paylaşıyor. İşte Google'ın cep telefonunuzdan hemen silmeniz gerektiğini duyurduğu uygulamalar…

Reklam
Reklam

Teknolojinin gelişmesi hiç şüphesiz Her anlamda hayatımızı kolaylaştırıyor. Artık küçücük bir cep telefonu için de aklınızda gelen her şeyi yapabiliyoruz ve Dünya'ya çok daha kolay bir şekilde ulaşıyoruz. Ancak teknoloji ve teknolojik aletleri doğru kullandığımızda bize yarar sağlarken yanlış kullanmanın da birçok zararı bulunuyor.

Dünyaca ünlü teknoloji devi Google da bugün teknolojinin zararlarından korunmak için cep Telefonunuzda bulunan bazı uygulamaların kaldırılması gerektiğini duyurdu. Çünkü bu tür Zararlı uygulamalar cep telefonunuzdan kişisel Bilgilerinizi çalıyor ve paylaşıyor. Kişisel bilgilerin çalınması da vatandaşları hem sosyal hem de ekonomik anlamda zor durumda bırakabiliyor. Peki, akıllı telefonlardan kaldırılması gereken zararlı uygulamalar neler? Google hangi uygulamaların Cep telefonlarından kaldırılması gerektiğini duyurdu?

Cep telefonundan kaldırmanız gereken uygulamalar

Dünyanın en büyük teknoloji devleri arasında yer alan az önce yeni bir açıklama yaparak Akıllı telefonlarda zararlı Olabilecek olan uygulamaların listesini yayınladı. Kişisel bilgileri çalan ve art niyetli kişilerin eline geçmesine sebep olan bu uygulamaların listesi şöyle;

Call Recorder

Realtime Booster

SmartSwipe

Horizon Beauty

CameraSuper

CameraArt

Effects for Photo

Awesome Cartoon

ArtArt Filter

PhotoArt Editor

Art Filter Photo Effects

Cartoon Effect

Filter Photo

Editor Magic

Fill Art Photo Editor

Art Flip Photo Editing

Cartoon Art Photo

Prizma Photo Effect

Art Filter Photo Editor

Pixture

Photo Art Effect

Cartoon Photo Filter

Hemen telefonunuzdan imha edin

Google tarafından bugün yapılan açıklamada bu tür zararlı uygulamaların kişisel verileri çaldığı ve aynı zamanda art niyetli kişilerin eline geçmesine sebep olduğu yönünde bilgi verildi. O nedenle hemen bu uygulamaları cep telefonunuzdan kaldırın.