Google, bir hafta içinde ikinci kez AdSense, Analytics diğer ürünlerinde kesinti olduğunu duyurdu

TAKİP ET

Geçen Cuma, birkaç Google ürününde kesinti yaşandı, ancak şirketin reklam ürünleri, saatlerce süren raporlama gecikmelerinden en çok etkilenenler arasındaydı. Artık Google, AdSense, Google Ads ve diğer bazı ürünler için başka bir raporlama kesintisini onayladı.

Reklam
Reklam

SearchEngineLand ilk olarak bu sabah 03:00 ET civarında raporlama gecikmeleri olan Google ürünleriyle ilgili sorunları fark etti. Çalışanlarımızdan biri de aynı zamanlarda AdSense raporlamasıyla ilgili sorunlardan bahsetti.

O zamandan beri Google, şirketin reklam ürünlerine isabet eden başka bir raporlama kesintisi olduğunu onayladı. Google'ın reklam ürünleri kontrol paneli, son birkaç saat içinde aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli ürünlerdeki sorunları doğrulamaktadır:

AdSense

Google Reklam Yöneticisi

Görüntülü ve Video 360

Google Reklamları

Google Analytics

Search Ads 360

Bir tweet’te, Google’ın Ads İrtibat Görevlisi, şirketin sorunu çözmek için çalıştığını, ancak ne zaman bir düzeltme bekleneceğine dair bir zaman çizelgesi sunmadığını söyledi.

Belirtildiği gibi, raporlama sorunlarının Google reklam ürünlerini bir haftadan kısa bir süre içinde ikinci kez etkilediği görülüyor. Aynı sorun, Google Hava Durumu ve Google Arama dizine ekleme ile ilgili diğer sorunlar arasında geçen Cuma günü AdSense, Google Ads, Analytics ve diğer ürünleri de etkiledi. Bu sabahki kesinti için, sorunlar yalnızca reklam ürünleriyle sınırlı görünüyor ve yalnızca bir raporlama kesintisi/gecikmesi gibi görünüyor - reklamlar yayınlanmaya devam ediyor.

Google, kesintiyle ilgili daha fazla ayrıntı sunarsa bu yayını güncelleyeceğiz.