Google'dan herkesin kullanmak isteyeceği çözüm! Çalınan şifreler otomatik değişecek!

TAKİP ET

Google, Google Asistan'da bulunan bir özellik aracılığıyla oluşan ihlalden sonra çalınan şifrelerin otomatik olarak değiştirileceği bir imkan sunuyor. Yeni gelen habere göreyse, Google Asistan'ın bu özelliği çok daha geniş bir kitle için kullanıma girecek gibi gözüküyor.

Reklam
Reklam

Siber saldırılar sonucu, saldırganlar şifreleri ele geçirdikleri zaman insanları maddi ve manevi anlamda zarara uğratıyor. Bu yüzden internet ortamında şifrelerin güvenliği büyük önem taşıyor. Google ise şifreleri daha iyi güvende tutabilmek adına ihlal edilen bir şifreyi vakit kaybı olmadan değiştirmek adına ilginç bir çözüm yolu geliştirmiş.
Google şifreleri otomatik değiştirecek
The Verge’ün verdiği habere göre, bir ihlalden sonra şifreyi değiştirmek zaman alan bir süreci başlatıyor. Bu bilgiye ilişkin sızıntı kaynağı olan Max Weinbach’ın attığı tweete bakılacak olursa, Google bu süreci otomatik biçimde gerçekleştirmek için Google Asistan’ın bir özelliğini çok daha geniş bir kitle için kullanıma sunacak. Böyle bir durum yaşandığı takdirde de Google tarafından şifreler otomatik olarak değiştirilerek kullanıcıların maddi ve manevi zarar görmesinin hızlıca önüne geçilecek.
Otomatik şifre değiştirme nasıl çalışıyor?
Max Weinbach’ın paylaştığı ekran görüntülerine bakılacak olursa, bu özellike Android’deki Chrome’da kullanılmış bir şifre ihlali görüntüsü algılandığını belirtiyor. İletişim kutusundaki bu uyarı aynı zamanda ‘Otomatik olarak değiştir’ seçeneğini de sunuyor. Bu şekilde kendinizi herhangi bir ihlal durumuna karşı güvenceye almak isterseniz ‘Şifrenizi değiştirmenize Google Asistan’ın yardım etmesine izin verin’ ifadesini onaylamanız gerekiyor.
Google Asistan’da bulunan bu özellik, geçtiğimiz yıl Google I/O’da halka duyurulmuştu.

Duplex on the web teknolojisi
Google Asistan’ın bu güvenlik özelliği uçak bileti kontrol etme, yemek siparişi verme ya da sinema bileti satın alma gibi görevleri yerine getirmek için kullanılan Duplex on the Web teknolojisi üzerinden oluşturulmuş.
Kullanıcıların güvenliği ihlal edilmiş şifreleri otomatik olarak değiştirme uygulaması, daha önceden Dashlane ve LastPass gibi şifre yöneticileri tarafından da sunulmuştu. Fakat Google’ın sunduğu özellik çok daha geniş bir erişime sahip olacak gibi gözüküyor.